Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Poduzetnici na okupu

Tijekom četiri sajamska dana (23.-26. listopada) u subotičkoj Dvorani sportova svoju je poslovnu ponudu izlagalo sedamdesetak poduzeća i tvrtki iz Srbije, kao i nekoliko gostiju iz Hrvatske, Mađarske, Rumunjske i zemalja bivše Jugoslavije. Okupljeni poduzetnici razmjenjivali su poslovna iskustva, a brojni posjetitelji imali su mogućnost upoznati izloženu sajamsku ponudu koja je ovoga puta tematski bila usmjerena na gospodarstvo, građevinarstvo i namještaj. Subotica kao najrazvijenije poduzetničko središte sjeverne Bačke i nekadašnji glasoviti sajamski grad (u vremenima bivše zajedničke države), zavređuje jednu ovakvu poslovno-izložbenu manifestaciju, a ponovni kontakti sa zemljama u okruženju navješćuju povratak na veliku sajamsku scenu.
U sklopu sajma upriličena su brojna stručna predavanja  i prezentacije, te bogat kulturno-umjetnički program subotičkih folklornih skupina.
Posjet Hrvatske riječi sajmu bio je neposredno vezan uz dolazak izaslanstva grada Osijeka u petak 24. listopada, kada smo obišli izloženu postavku i zabilježili izjave gostiju iz Hrvatske.
Zlatko Gregačević, 
vlasnik Apemela
Moje poduzeće se bavi proizvodnjom, obradom i doradom meda i proizvoda na bazi meda. Posjet sajmu u Subotici dio je promidžbe, jer smo u fazi finaliziranja otvaranja predstavništva naše tvrtke u Vojvodini sa sjedištem u Somboru, a ovakve poslovne manifestacije uvijek su praktične za ostvarivanje novih kontakata s potencijalnim partnerima. Imamo namjeru izići i na ovo tržište, ući u kooperaciju s ovdašnjim pčelarima, pa čak i možda u nekoj perspektivi pokrenuti i proizvodnju. Ovo nam je prvi nastup i dojmovi su iznimno ugodni.
Hrvoje Žabarović, 
savjetnik u gospodarstvu i predstavnik grada Osijeka
 
Na sajmu ćemo predstaviti dio gospodarske ponude grada Osijeka, inače grada prijatelja Subotice koji je, također, nedavno gostovao na našem sajmu. Namjera nam je pokazati kroz naš primjer rada gospodarske zone u Osijeku, rad inkubatora malih poduzetnika, način gospodarenja poljoprivrednim zemljištem u našem vlasništvu, i što je iznimno važno, što nudimo ulagačima i budućim investitorima kao pogodnosti da dođu i posluju kod nas. Izuzetno nam je drago što imamo priliku doći u Suboticu i razmjenom poslovnih iskustava pospješiti našu suradnju. 
Pero Horvacki, 
dogradonačelnik Subotice
 
Posjet delegacije grada Osijeka i hrvatskih poduzetnika koji su imali zajednički  štand  je vid uzvratnog posjeta, jer smo i mi nedavno gostovali na njihovom poduzetničkom sajmu. Ovoga puta nije bilo konkretnijih dogovora glede neke konkretnije suradnje između poduzetnika naša dva grada, ali je ovaj posjet značajan za nastavak započete suradnje i budućih zajedničkih projekata.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika