Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Prijateljski nogometni susret veterana NK »Bačka«
U znak sjećanja na čika Vargu
Na pomoćnom terenu NK »Bačka 1901« odigran je revijalno-prijateljski nogometni susret između dvije ekipe sastavljene od nekadašnjih igrača najstarijeg kluba na prostorima bivše zajedničke države. Povod susreta bivših suigrača iz pionirskih, juniorskih i seniorskih selekcija, bila je želja da se na mjestu zajedničkog odrastanja i stjecanja znanja nogometne vještine, prisjete svog negdašnjeg učitelja Ladislava Varge, koji im je svima bio višegodišnji trener u navedenim starosnim uzrastima. Pozivu organizatora Dražena Prćića na sportsko okupljanje odazvali su se igrači rođeni 1967., 1968. godine, uz nekoliko starijih i mlađih igrača, koji su nakon skupnog fotografiranja s članovima obitelji čika Varge (počasnim gostima na utakmici, unuka Branka je izvela početni udarac), odigrali utakmicu prema svjetskim pravilima nogometa koji igraju mlađe kategorije (5+1 na polovici terena). Iako je rezultat bio u drugom planu, ostat će zabilježen neodlučeni ishod nakon punog sata igre. Zanimljivo je da su u jednoj od ekipa zajedno, po prvi puta zvanično, nastupili otac i sin Sili.
Bačka All stars za čika Vargu:
(ekipa 1) Sili, L. Sili, Romić, Cvijin, Virc, Francišković Prćić, 
(ekipa 2) Dobrić, Mezei, Kalmar, Borović, Najdeski, Anitić , Kujundžić
Susretu je nazočilo i nekoliko igrača koji zbog ozljeda nisu bili u mogućnosti nastupiti, ali su se odazvali pozivu organizatora: Kujundžić, Remeš, Mandić, Babičković, Kajinić, Kopunović. Zajednička želja svih sudionicka je da ovakvo okupljanje u budućnosti preraste u tradicionalni susret u znak sjećanja na čika Vargu.
g
 
 
Kvalifikacije za SP
Bod iz Ukrajine
 
Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je neodlučeno (0-0) u Harkovu protiv Ukrajine i osvojila važan »gostujući« bod za nastavak uspješnog salda u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi 2010. godine. Iako su svi prije susreta priželjkivali remi, nakon nekoliko izglednih šansi Olića ostaje žal za propuštenom prilikom osvajanja sva tri boda.
 
Liga prvaka
Pobjeda Zagreba CO
 
U drugom susretu Lige prvaka rukometaši Zagreba CO uvjerljivo su svladali poljsku momčad Wisla Plock (34-17) i popravili dojam nakon neodlučenog rezultata protiv Leuvena u prvom kolu. Najefikasniji igrači hrvatskog šampiona bili su Horvat (8) i Duvnjak sa sedam pogodaka, uz 12 obrana vratara  Škofa.
 
Black rock tour of champions
Ivaniševiću naslov
 
Pobjedom na Black rock turniru u Budimpešti Goran Ivanišević je osigurao prvo mjesto na ovogodišnjoj ljestvici toura nekadašnjih teniskih šampiona. Na putu do naslova u skupini A (Wimbledon), svladao je Bjerna Borga (7-6, 6-3), Pata Casha (6-4, 6-4), ali je unatoč porazu (ozljeda mišića) od Johna McEnroea (6-7, 3-6) je izborio plasman u nedjeljno finale. Protiv Henryja Lecontea je »stisnuo zube« i pobijedio 7-6, 6-3.
 
Tenis
Jelena Janković svjetski broj jedan
 
Najbolja tenisačica Srbije Jelena Janković, pobjedom na WTA turniru u Moskvi učvrstila je prvo mjesto na svjetskoj ranking listi najboljih tenisačica svijeta. Nakon pobjeda u Pekingu i Stuttgartu, popularna JJ je osvojila i treće natjecanje u nizu i povisila bodovni konto na neuhvatljivih 4555 poena, koji joj osiguravaju »vrh« do konca ove godine. Druga igračica iz Srbije je Ana Ivanović, također nekadašnja broj jedan, a sada četvrtoplasirana igračica na svijetu.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika