Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Ponuđeno preko 500 slobodnih radnih mjesta

Ove je godine putem sajmova upošljavanja u organizaciji novosadske filijale Nacionalne službe upošljavanja do sada uposleno oko 900 nezaposlenih osoba. Filijala Novi Sad u četvrtak 3. listopada organizirala je još jedan u nizu Sajam upošljavanja u Novom Sadu. 
Preko 500 slobodnih poslova prijavilo je 40 poslodavaca s kojima su nezaposleni raznih profila mogli izravno uspostaviti kontakte. Kandidatima su ponuđeni uvjeti u ekonomskoj, komercijalnoj, pravnoj, elektrotehničkoj, tekstilnoj, građevinskoj, strojarskoj, turističkoj, kemijskoj, tehnološkoj, prehrambenoj, veterinarskoj i ugostiteljskoj struci. Mogućnost dobivanja posla imali su i menadžeri, dizajneri, trgovci, pekari, vozači, dispečeri, pakeri, postolari i fizički radnici. Potrebe poslodavaca su bile i za fizičko-tehničkim osiguranjem, te radna mjesta odgajatelja, djelatnica u gerontološkom centru, anketara, suradnika u osiguravajućim kućama, te profesionalnog vojnika. Na Sajmu su se pojavile i dvije privatne agencije za upošljavanje.
Posjetitelji su bili informirani o uslugama Službe putem informativnog materijala i kroz neposrednu komunikaciju na štandu novosadske filijale. Na tematskim su tribinama bile predstavljene funkcije u radu Službe. Centar za profesionalnu orijentaciju predstavio se na posebnom štandu gdje su se nezaposleni mogli prijaviti za pohađanje obuka koje Centar organizira. Dvosatna radionica za poslodavce »Kako biramo suradnike« bila je održana istog dana u novosadskoj filijali u sklopu manifestacije. Na ovoj je radionici poslodavcima pružena pomoć u identificiranju problema na koje nailaze prilikom izbora novih suradnika. Bila im je predočena i usluga besplatnog profesionalnog izbora kao i ostale mogućnosti suradnje s Nacionalnom službom upošljavanja.
I. Kušeta
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika