Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportom do boljeg međusobnog upoznavanja

Novi ciklus sportskih natjecanja obogaćen kulturnim sadržajima »Kup tolerancije« održan je 4. i 5. listopada ove godine u Srijemskoj Mitrovici. Nije prvi put da je Grad Mitrovica bila domaćin ovoj manifestaciji koja je ove godine okupila preko 400 djece i mladih iz Srijemske Mitrovice, Šida, Stare Pazove, Rume, Pećinaca i Iriga koji su se natjecali u sportovima kao što su košarka, odbojka, stolni tenis i mali nogomet.
Organizator ove manifestacije je Izvršno vijeće AP Vojvodine koje u suradnji sa lokalnim samoupravama sprovodi projekte čiji je cilj da  kroz sportske igre dođe do međusobnog upoznavanja, približavanja i druženja pripadnika različitih etničkih skupina.
Ovogodišnji »Kup tolerancije« otvorila je Ana Tomanova Makanova potpredsjednica Izvršnog vijeća koja je u svom obraćanju mladim sportašima istakla: »Svi smo jednaki ali i različiti. U toj različitosti je čar druženja i života... Natjecat će te se u raznim sportskim disciplinama, a najvažnije je što će te se družiti. Želim vam  da živimo u slozi, prijateljstvu, toleranciji i miru.«
Otvorenju je nazočio i gradonačelnik Srijemske Mitrovice Branislav Nedimović, koji je istaknuo kako je grad ponosan što je ponovni domaćin jedne ovkve manifestacije koja razvija natjecateljski duh i kod mladih potiče izgradnju pravih vrijednosti.
Pokraj Srijemske Mitrovice gradovi domaćini kvalifikacijskih natjecanja su: Bačka Topola (11. i 12. listopada), Zrenjanin (18. i 19.listopada), Novi Sad (25. i 26. listopada), Sombor (1. i 2. studenoga), Pančevo (8. i 9. sudenoga). Finalno natjecanje biti će održano 22. i 23. studenoga u Subotici. 
I. Cingeli
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika