Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

»Shoping centar«
 
U organizaciji gradonačelnika Saše Vučinića i njegovih pomoćnika Duška Guslova i Jasmina Šečića održan je 26. rujna radni sastanak s predstavnicima i voditeljima  investicijskog projekta »Shoping centra« u Subotici Multinacionalne kompanije GTC, na kojem su bili nazočni i direktori i predstavnici JP i JKP (Elektrodistribucija Subotica, Telekom, Zavod za urbanizam, Subotička toplana, Suboticagas, Vodovod i kanalizacija, Služba za građevinarstvo Gradske uprave i Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj).  
Kako saznajemo iz kabineta gradonačelnika, s obzirom na značaj, kompleksnost i veličinu planiranog investicijskog objekta, na radnom sastanku dana je podrška i spremnost svih sudionika za efikasno i pravovremeno planiranje i rješavanje potreba na  osiguranju neophodne infrastrukture, kao i drugih aktivnosti u realizaciji planiranog objekta. 
Planirani »Shoping centar« sadržat će preko 60.000 m2 višenamjenskog prostora (supermarket, multipleks kino, kuglanu, igraonice, restorane, kafiće, butike itd.), čija investicijska vrijednost iznosi oko 65 milijuna eura i koji bi trebao uposliti oko 1.000  radnika.
Z. S.
 
Direktori pred novinarima
 
Novina u radu SVM-a je predstavljanje rada onih javnih komunalnih poduzeća u Subotici, čiji su direktori izabrani na prijedlog ove stranke. Tako su se u prošli petak pred novinarima pojavili direktori ili zamjenici direktora: Direkcije za razvoj grada József Jurca, Vodovoda i kanalizacije Imre Cseke, Subotica-plina Sándor Keller, Subotica-transa Tibor Fazekas, Parkinga Attila Kikić i Subotičkih tržnica Béla Bodrogi. Oni su javnost obavijestili o planovima tih poduzeća do konca ove godine, a za početak iduće godine najavili su novu konferenciju za novinare, na kojoj bi zajednički bilo ocijenjeno jesu li obećanja ispunjena. 
Na pitanje novinara hoće li cijene usluga spomenutih javnih komunalnih poduzeća uskoro biti mijenjane, pozitivno su odgovorili samo predstavnici Parkinga (već povećane cijene) i Subotica-plina (ovisno o odlukama u Beogradu).
Z. P.
 
Sastanak Vučinića i Gemesija
 
Gradonačelnik Saša Vučinić  30. je rujna u Gradskoj kući primio državnog tajnika za nacionalnu politiku Vlade Republike Mađarske Ferenca Gémesija, koji boravi u dvodnevnom posjetu Republici Srbiji. Na sastanku su nazočni bili i: zamjenik direktora Ureda premijera László Zilahi, šef Ureda Ferenc Glatz, stručni suradnik Parlamenta dr. Zoltán Nagy, generalni konzul Republike Mađarske u Subotici Ferenc Nagy, i predsjednik Skupštine Grada Jenő Maglai. 
U priopćenju iz kabineta gradonačelnika navodi se kako je Saša Vučinić na susretu istaknuo da je Subotica ostala i dalje otvorena za suradnju, kako na regionalnoj i međudržavnoj razini, tako i za sva privatna ulaganja, a skrenuo je gostima pozornost na činjenicu da je i do sada investicijska klima prema mađarskim gospodarstvenicima bila pozitivna. 
Ferenc Gémesi je zaključio da će Subotica i u budućnosti imati ključnu ulogu u odnosima između Srbije i Mađarske i obećao je konkretnu pomoć na svim razinama. Prema njegovim riječima, potrebno je intenzivirati gospodarske odnose koji nisu u potpunosti iskorišteni, a također treba u većoj mjeri koristiti izvore financiranja od strane Europske Unije. Gémesi je u potpunosti prihvatio i podržava inicijativu gradonačelnika o pospješivanju lokalnih projekata, koji imaju regionalni značaj. 
Z. S.
 
Radno vrijeme Doma zdravlja 
 
Tijekom zimskog razdoblja, od 1. listopada, sve ambulante Službe opće medicine, pedijatrije i stomatologije Doma zdravlja Subotica, koje rade u dvjema smjenama, radit će po izmijenjenom rasporedu. Navedene ambulante radnim će danima raditi produženo od 7 do 19 sati. Shodno tome, dežurstva u Službi hitne medicinske pomoći radit će od 19 sati.
Z. S.
 
Likovni natječaj 
 
Ustanova kulture »Art kino Aleksandar Lifka« oglasio je likovni natječaj na temu »Moj omiljeni filmski lik«. Na natječaju mogu  sudjelovati djeca predškolskih ustanova i  učenici osnovnih škola  s teritorija Grada Subotice. Prihvaćaju se radovi urađeni bilo kojom tehnikom. Na  pozadini rada treba naznačiti  ime djeteta (učenika), ime predšolske ustanove odnosno  škole, razred koji pohađa, ime odgojitelja, profesora likovne nastave ili razrednog starješine, te telefonski broj. Radovi se  mogu  poslati  poštom ili donijeti osobno u ured Ustanove kulture koja se nalazi na adresi: Subotica, Harambašićeva 4., Tel/ fax 024 527 110
Natječaj traje do 12. prosinca 2008. godine, a dodjela nagrada je 20. prosinca 2008. godine.
Z. S.
 
Bespravno izgrađeni objekti
 na Paliću bit će srušeni
 
»Inspekcija je izdala 7 rješenja za rušenje bespravno izgrađenih objekata na obali Palićkog jezera, a još u 4-5 predmeta izrada rješenja je u tijeku«, izjavio je predsjednik Skupštine Grada Jenő Maglai. On je dodao i kako je Grad protiv toga da se na Paliću gradi tvornica alkohola i skupa s mjerodavnim pokrajinskim tijelima zahtijevat će se da se u potpunosti zaustavi taj postupak.
Z. P.
 
 
Padobransko prvenstvo na Bikovu  
 
U sportskoj zračnoj luci Bikovo u razdoblju od 3.-5. listopada održat će se Padobransko prvenstvo Srbije u klasičnim disciplinama, 54. po redu. Prvenstvo se održava u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Srbije, a neposredni organizator je AK »Ivan Sarić« iz Subotice.
Program počinje u petak, 3. listopada, u 10 sati, a od 14 sati pa do zalaska sunca trajat će natjecateljski dio – disciplina cilj. 
U subotu, 4. listopada, cijelog dana će se održavati natjecanja u skokovima, dok će u nedjelju, 5. listopada, u periodu od 8–12 sati biti natjecateljski dio programa – disciplina cilj, polufinale i finale, a u 13 sati će se proglasiti  pobjednici. 
Skokovi će se izvoditi iz sportskog zrakoplova Cessna 182. Predviđeno je da zrakoplov ostane u ovoj zračnoj luci još jedan tjedan, te će zainteresiranima biti ponuđeni panoramski letovi i tandem-skokovi.
H. R.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika