Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Ivana Dulić-Marković nova potpredsjednica Izvršnog vijeća

Skupština AP Vojvodine izabrala je Ivanu Dulić-Marković za novu potpredsjednicu Izvršnog vijeća AP Vojvodine i pokrajinsku tajnicu za regionalnu i međunarodnu suradnju, dok je za pokrajinsku tajnicu za lokalnu samoupravu i međuopćinsku suradnju izabrana Jadranka Beljan-Balaban. Dosadašnji potpredsjednik pokrajinske vlade i pokrajinski tajnik za lokalnu samoupravu i međuopćinsku suradnju Jan Sabo i dosadašnja pokrajinska tajnica za regionalnu i međunarodnu suradnju Jadranka Beljan-Balaban podnijeli su ostavke na te dužnosti. Nove je dužnosnike predložio predsjednik Izvršnog vijeća Bojan Pajtić, koji je i obrazložio njihove životopise:
»Ivana Dulić-Marković rođena je u Zagrebu 1961. godine, gdje je i diplomirala na Fakultetu poljoprivrednih znanosti na odsjeku za voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo 1985. godine«, rekao je Pajtić. »Nakon studija radila je u Institutu za voćarstvo u Čačku do 2001. godine. Magistrirala je 1991. godine u Zagrebu, a doktorirala u Beogradu 1999. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu. Bavila se dijagnostikom virusa koštičavog i jagodastog voća, kao i proučavanjem virusa voća. Od 1995. godine do 2000. godine bila je suradnica Centra za PCR na Biološkom fakultetu u Beogradu. U studenom 2000. godine postala je direktorica Zavoda za genetičke resurse, koji je bio dio Saveznog ministarstva poljoprivrede. Za ministricu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izabrana je 2004. godine, a od lipnja do studenog 2006. godine bila je potpredsjednica Vlade Republike Srbije. Objavila je preko 40 znanstvenih radova, a usavršavala se u laboratorijima za istraživanje biljnih virusa u SAD, Italiji i Škotskoj. Od 1999. godine aktivno se uključila u akcije građanskog parlamenta, Otpora i ekspertsku mrežu G17 Plus u Čačku. Potpredsjednica je stranke G17 Plus i predsjednica pokrajinskog odbora te stranke. Majka je dvoje djece. Govori engleski jezik. 
Jadranka Beljan-Balaban je rođena 1972. godine u Novom Sadu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Od 1998. do 1999. godine radila je kao šefica turističke službe u Turističkoj organizaciji Srijemski Karlovci, a od 1999. do 2000. godine bila je profesorica književnosti i srpskog jezika u Gimnaziji ‘Isidora Sekulić’ u Novom Sadu. Od 2001. do 2003. godine boravila je u Njemačkoj, a od 2003. do 2004. godine bila je stručna suradnica u Galeriji BelArt u Novom Sadu. Sudjelovala je na brojnim seminarima, konferencijama i treninzima iz područja politike ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, upravljanja u politici i lokalnoj samoupravi. Izabrana je 2004. godine za zastupnicu u Skupštini AP Vojvodine, gdje je bila predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova i članica Odbora za obrazovanje, znanost, kulturu, mladež i sport, kao i predsjednica zastupničkog kluba G17 Plus. Za pokrajinsku je tajnicu za regionalnu i međunarodnu suradnju izabrana 2008. godine. Članica je Predsjedništva G17 Plus i potpredsjednica Ženske mreže G17 Plus. Govori engleski i ruski jezik. Udana je i majka troje djece.    
Zastupnici Skupštine Vojvodine prihvatili su i prijedlog predsjednika Pajtića o izboru zamjenika starješina pokrajinskih tijela uprave. Za zamjenika pokrajinskog tajnika za gospodarstvo izabran je Slobodan Vojinović, a  za zamjenika tajnika za  poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo János Dobai. Za zamjenicu tajnika za obrazovanje izabrana  je  Svetlana Vujović, dok je Smilja Maksimović zamjenica tajnika za informacije. Zamjenica tajnika za financije bit će Rozalija Ekras, a za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo Sanja Čiplić. U Pokrajinskom tajništvu za socijalnu politiku i demografiju na dužnost zamjenice starješine izabrana je Klára Tóth-Glemba, dok će tu dužnost u Pokrajinskom tajništvu za znanost i tehnološki razvoj obavljati Rade Ćirić. Tomislav Papić izabran je za zamjenika pokrajinskog tajnika za energetiku i mineralne sirovine, a Aleksandra Babić za sport i mladež. U tajništvu za lokalnu samoupravu i međuopćinsku suradnju za zamjenika je izabran Miodrag Jovović, dok će tu dužnost u sekretarijatu za zaštitu životnog okoliša i održivi razvoj obnašati Milan Popović. Vladimir Pandurov imenovan je za zamjenika pokrajinskog tajnika za regionalnu i međunarodnu suradnju. 
Zastupnici Skupštine Vojvodine prihvatili su završni račun proračuna AP Vojvodine za 2007. godinu, koji je obrazložio pokrajinski tajnik za financije Jovica Đukić. 
U informaciji o završnom računu proračuna AP Vojvodine za 2007. godinu Jovica Đukić je iznio kako je projektirani obujam pokrajinskog proračuna za 2007. godinu iznosio 59,075 milijardi dinara. Ostvarena primanja pokrajinskog proračuna u 2007. godini veća su za 11,730 milijardi dinara (44.51 posto) u odnosu na primanja ostvarena u 2006. godini (iznosila su 27,170 milijardi). Pokrajinski je proračun prošao i eksternu reviziju završnog računa od strane neovisnog poduzeća za reviziju računovodstvenih izvještaja, a mišljenje i izvještaj su dio završnog računa za 2007. godinu. U mišljenju i izvještaju revizora navodi se kako »konsolidirani završni račun proračuna APV za 2007. godinu, sa stanjem na dan 31. prosinca 2007. godine, objektivno i istinito, po svim bitnim i materijalnim pitanjima prikazuje stanje imovine, obveza i izvora financiranja APV, tokove gotovine i izvršenje proračuna sukladno relevantnim zakonskim i računovodstvenim propisima«.
Z. P.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika