Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Ka­ra­tist i gla­zbe­nik

ONTA – Razredno vijeće osmog razreda OŠ »Ivan Goran Kovačić« svake godine bira učenika koji će ponijeti laskavo zvanje učenika generacije. Ove godine ta čast je pripala Luki Tadijanu, učeniku VIII b.
    Odlikaš, s prosjekom od 5,00, od prvog razreda je ozbiljno shvaćao sve svoje obveze. Uz inteligenciju, koja je dar prirode, od malena je izražavao želju za novim znanjima, kao i sistematičnost u učenju. Kao i svaki učenik neke predmete je volio više, neke manje, no, redao je petice iz svih. Posjeduje brojne diplome i priznanja za sudjelovanja i pobjede na natjecanjima iz engleskog, povijesti, fizike i tehničke izobrazbe. Pasije su mu karate i glazba. S obukom iz karatea počeo je u Karate kluba Apatin, a nastavio u školskom klubu, da bi prije nekoliko dana ispunio uvjete za zeleni pojas.
    Glazbom se počeo baviti od IV. razreda, savlađujući note na privatnoj obuci kod Aljoše Mihaljeva. Usporedo je svirao u školskom tamburaškom orkestru pod ravnanjem nastavnika Andrije Ađina, te u tamburaškom orkestru OKUD »Ivo Lola Ribar«, kojega vodi Aca Vidaković. Nastupao je na brojnim manifestacijama u Vojvodini, te na gostovanjima u Hrvatskoj. Osim tamburice, svira i klavijature.
    Na upit o svojoj budućnosti kaže: »Kako imam odličan uspjeh, a na kvalifikacijskom ispitu sam osvojio više nego dovoljan broj poena, mogao sam birati školu. Moj izbor bila je Srednja ekonomska škola – smjer poslovni administrator, za koju sam se opredijelio zbog toga što u programu ima dosta matematike, informatike i engleskog, a mislim i da je to profesija budućnosti. Poslije srednje, vidjet ćemo.«
    Maksa Nastasović, Lukin razredni starješina, ponosan je na svoga odlikaša: »Luka je dečko vedra duha, dečko koji je omiljen u svakom društvu. Možda malo i preozbiljan za svoje godine u vezi obveza, dostojno je zastupao našu školu na natjecanjima iz više predmeta, na kojima je redovito pobjeđivao. Pokraj brojnih školskih obveza našao je i vremena za svoje dvije velike ljubavi – karate i glazbu. Iz navedenoga se da vidjeti da je riječ o učeniku koji apsolutno zaslužuje da ponese ovo laskavo priznanje. Zato mi je izuzetno drago da sam mu bio razrednik.«

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika