Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Davisov cup
Hrvatska – Brazil
 
Od petka 19. rujna do nedjelje 21. rujna Zadar će biti domaćin kvalifikacijskog susreta  za plasman u Svjetsku skupinu Davisova kupa. Hrvatska reprezentacija, na putu svog povratka među najbolje nacionalne momčadi, imat će za protivnika selekciju Brazila, a za potrebna tri boda koji donose ukupnu pobjedu borit će se: Ivo Karlović, Marin Čilić, Mario Ančić i Roko Karanušić koje je pozvao izbornik Goran Prpić. U petak se igraju dva singla, u subotu parovi, a posljednjeg dana, u nedjelju, na programu su posljednja dva pojedinačna susreta. Davis cup reprezentacija Srbije igrat će meč Svjetske skupine protiv Slovačke u Bratislavi. 
 
Liga prvaka
Hrvatski predstavnici
 
Susretima prvog kola započela je nova sezona Lige prvaka. Iako niti ove godine Hrvatska neće imati svoga predstavnika, ipak će nekoliko hrvatskih »legionara« predstavljati nogomet svoje zemlje. Za svoje klubove nastupat će sljedeći hrvatski nogometaši: 
Eduardo da Silva (Arsenal), Jurica Vranješ (Werder Bremen), Dario Knežević (Juventus), Ivica Križanac (Zenit), Mario Galinović i Ante Rukavina (Panathinaikos), Darijo Srna (Šahtar) te Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev). 
Derbi
Dinamo – Hajduk
 
U nedjelju 21. rujna s početkom u 20.15 h (izravan televizijski prijenos na HTV 2) u Maksimiru će se igrati prvi ovosezonski hrvatski nogometni derbi između Dinama i Hajduka. Nakon nešto slabijeg starta, Splićani su s nekoliko uzastopnih pobjeda uhvatili priključak za vrh tablice (3. mjesto), dok su zagrebački modri upravo u posljednjem ligaškom susretu protiv gradskog rivala Zagreba (2-2), pokvarili stopostotni učinak u ovogodišnjoj sezoni HNL.
 
Paraolimpijada
Tri hrvatska zlata i srebro
 
Hrvatska paraolimpijska reprezentacija postigla je najveći uspjeh u povijesti ove grane olimpijskog sporta. Kaštelanka Antonija Balek osvojila je dvije zlatne medalje, u bacanju koplja i bacanju kugle, postavivši nove svjetske rekorde u ove dvije discipline. Treće zlato za svoju državu osvojio je, također s novim svjetskim rekordom, bacač kugle Darko Kralj. Četvrtu medalju, srebro u bacanju koplja, osvojio je Branimir Budetić.
 
Jedrenje
Kriterijska regata
 
Od 18. do 21. rujna na Paliću će se održati kriterijska jedriličarska regata na kojoj sudjelovati natjecatelji iz cijele države. Bodovi osvojeni na regati računaju se za plasman u državnu reprezentaciju. 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika