Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Hrckove vijesti

Učenici proslavili Malu Gospu na Bunariću

U ponedjeljak, 8. rujna, učenici hrvatskih odjela 5., 6. i 7. razreda OŠ »Ivan Milutinović« iz Subotice i Male Bosne posjetili su svetište Majke Božje na Bunariću, gdje su uz svetu misu proslavili rođenje Blažene Djevice Marije i održali nastavu u prirodi. Misno slavlje je predvodio je mons. dr. Andrija Kopilović, te je svojom propovijedi potaknuo nazočne, a posebice djecu, na razmišljanje o riječima koje mogu biti lijepe, ali i opake, te kako iste treba obazrivo koristiti. Također, ispričao nam je svoj doživljaj sa seminara na kojem je bio, a koji je djecu veoma dojmio. O tome su najviše i pisali na satu hrvatskog jezika koji je uslijedio. Sretni i puni novih saznanja o mjestu koje smo posjetili, nastavili smo sa satima hrvatskog jezika, matematike, i naravno – tjelesnog odgoja. Ni kiša, koja je povremeno padala nije nam prekinula uživanje. Na ovom lijepom mjestu i učenje je bilo mnogo lakše i zanimljivije.Svi sudionici učenici, njihovi roditelji i nastavnici, oduševljeni su toplim prijemom i ovakvim vidom nastave, te su izrazili želju da se ponovno okupimo na istom mjestu što prije.
 
Kristina Ivković, 
7.d, OŠ »Ivan Milutinović«, Mala Bosna
 
»Posjeta Bunariću na blagdan rođenja Male Gospe ću se uvijek sjećati, najviše zbog lijepe propovijedi. Svidio mi se dio kada je mons. Andrija Kopilović ispričao doživljaj sa seminara na kojem je bio. Tamo je dobio posebnu žvaku na kojoj se nalazila poruka: »Ti si sol zemlje…«. Posebno iskustvo je za mene bila nastava u prirodi i jako bih voljela da se ponovi. Bilo nam je lijepo, ni kiša i vjetar nisu mogli zasjeniti našu radost«.
 
Sara Dulić, 
5.c, OŠ »Ivan Milutinović«, Subotica
 
»Meni se na Bunariću najviše svidjela misa. Župnik nam je ispričao priču o jednoj posebnoj žvaki. Danas smo se lovili po parku, igrali s prijateljima, zajedno učili i usput se super proveli. Po tome ću pamtiti ovaj izlet i nadam se doći još koji puta«.
 
Larisa Skenderović, 
7.d, OŠ »Ivan Milutinović«, Mala Bosna
 
»U ponedjeljak su sva djeca hrvatskih odjela iz naše škole posjetila svetište Bunarić, gdje smo skupa proslavili Gospin rođendan. Proslavili smo ga na misi, a nakon smo imali nastavu u prirodi gdje smo sastavili i ovaj članak«.
 
Učenici i nastavnici hrvatskih odjela
 OŠ »Ivan Milutinović«
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika