Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Uživo i na YU ECO te­le­vi­zi­ji

Televizijski program na hrvatskom jeziku u Srbiji i Crnoj Gori postoji točno tri pol godine. Svoje prve kadrove imao je na Subotičkoj televiziji (u trajanju od pola godine), već tri godine se emitira na kanalu TV Novi Sad, nešto kraće je bio na Srijemskoj televiziji, somborskom TV Spektru, a osim repriziranja »TV divana« na subotičkoj televiziji K 23 više od dva mjeseca se emitira i program uživo, svakoga petka ujutro od 7,50 do 8 sati.
    Od prošloga petka, 9. srpnja, polusatni program na hrvatskom jeziku emitira se jednom tjedno i na kanalu YU ECO televizije. Emisija je dobila naziv »TV tjednik« (ime prve TV emisije na hrvatskom jeziku) i emitira se svakog petka uživo od 20 do 20 sati i 30 minuta, a repriza je nedjeljom od 14 sati. Pripremaju je novinari Novinsko izdavačke ustanove »Hrvatska riječ« i tehničko osoblje YU ECO televizije.
    U prvoj emisiji, prošloga petka, detaljnije je najavljen program Natjecanja risara te su gosti u studiju bili predsjednik Organizacijskog odbora »Dužijance 2004« Grgo Kujundžić, predsjednik Izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog vijeća i dugogodišnji organizator žetvenih svečanosti Lazo Vojnić Hajduk, te stručni suradnik Dužijance Alojzije Stantić. Tom prigodom su najavljeni i predstojeći kulturni događaji u hrvatskoj zajednici te je predstavljen i prelistan aktualni broj »Hrvatske riječi«.
    Svakoga petka u istom terminu, zahvaljujući susretljivosti vodstva YU ECO televizije, moći će se pratiti emisije iz života hrvatske zajednice, njezinim političkim i kulturnim aktivnostima, te upoznavati sugrađane sa zanimljivim i uspješnim pojedincima.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika