Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sedamnaest godina prvakinje države

U skromnim, zastarjelim uvjetima rada, bez potrebnih prostornih »dužina« za parter i preskok, treneri i natjecatelji GK »Partizan–Željezničar« iz Subotice svakog dana marljivo i vrijedno treniraju i već godinama bilježe zapažene rezultate. Najmlađe su djevojčice već sedamnaestu godinu uzastopno najbolje u državi, a brojni su naslovi i medalje osvojeni u pojedinačnoj konkurenciji. O aktualnoj natjecateljskoj sezoni razgovarali smo s trenerima kluba – Zoranom Ivanovićem i Robertom Milutinovićem.  
»S prvim dijelom natjecateljske sezone generalno možemo biti vrlo zadovoljni. Mi smo se u ženskoj sportskoj gimnastici odlučili pojavljivati isključivo na onim natjecanjima za koje procijenimo da bi se naša ekipa Subotice, i same pojedinke, mogli visoko plasirati i potvrditi kvalitetu koju neosporno posjeduju. U današnjoj gimnastici osrednjost ne prolazi, a trudimo se pokazati visoki stupanj kvalitetnog rada. Na prvenstvima Srbije i Vojvodine u prvoj konkurenciji djevojčica do 8 godina osvojili smo prvo mjesto, dok u pojedinačnoj konkurenciji imamo Marijelu Sabo kao prvoplasiranu, odnosno Žofiju Šel na drugom mjestu. U drugoj konkurenciji nismo imali ekipu, ali je zato Staša Naumović zauzela prvo mjesto i dodatno potvrdila kvalitetu koju posjedujemo u našem natjecateljskom kolektivu. Istaknuo bih još jedno ime koje skreće na sebe pozornost – Nađa Bijelić, djevojčica koja trenutačno nije u prvom planu, ali će svakako u budućnosti pokazati svoj napredak i ostvariti zapažene rezultate. Zanimljivo je spomenuti kako je ovo 17. godina uzastopno kako su naše djevojčice od 8 godina apsolutne prvakinje države, što je potvrda kontinuiranog, kvalitetnog rada i opredjeljenja da samo ono što je dobro, može dostojno reprezentirati naš grad i klub. To opredjeljenje ćemo nastojati i ubuduće zadržati, jer samo tako se može stizati do kvalitetnih rezultata i nadam se, vremena kada ćemo i mi moći nastupati i boriti se na velikoj gimnastičkoj sceni. Nažalost, uvjeti u kojima radimo i treniramo nisu se ništa unaprijedili tijekom posljednjih 30 godina i zbog njihove neadekvatnosti često ne možemo ni propisno trenirati, niti organizirati natjecanje, kojemu ćemo biti domaćini. Na jesen nas očekuje nastavak ekipnih natjecanja, dok je finalno natjecanje najboljih pojedinki planirano za prosinac«, kaže Zoran Ivanović, trener ženskih selekcija u GK »Partizan-Željezničar« iz Subotice.
»Na državnom prvenstvu u lipnju u Kostolcu, koje je ujedno označilo i kraj prvog dijela sezone, imali smo mali peh s juniorom Dejanom Stipićem, koji je nastupio ozlijeđen i vježbao je samo na trima spravama, ali je ipak na njima uspio osvojiti prva mjesta, dok je Robert Mešter, koji se uskoro seli u Novi Sad, gdje će nastaviti školovanje, ali će i dalje nastupati za naš klub, na istom natjecanju uspio osvojiti pet medalja. Jesenski ciklus počinje u listopadu s natjecanjima pionirskih liga, u kojima se natječu djeca do 11 godina. Glede netom završene Olimpijade, iskoristio bih priliku čestitati hrvatskom reprezentativcu Filipu Udeu, osvajaču srebrne medalje u vježbi na konju s hvataljkama, čijeg trenera osobno poznajem. On je zbilja impresivno odvježbao i posve zaslužio mjesto na pobjedničkom postolju. Nažalost, bez odgovarajućih uvjeta za rad u dvorani, nećemo biti u mogućnosti pratiti svjetske trendove u sportskoj gimnastici i pronaći svoje mjesto na velikim natjecanjima. Jer, svjedoci smo kako je gimnastika, za samo četiri godine od prošle Olimpijade u Ateni 2004. godine, fantastično napredovala i ono što danas neki gimnastičari izvode na spravama doista potpada pod ‚znanstvenu fantastiku‘«, komentirao je Robert Milutinović, trener muških selekcija u GK »Partizan–Željezničar« iz Subotice.
g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika