Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju očekuju dvije utakmice
Bilić: Igrat ćemo s najboljim 
mogućim sastavom
 
Hrvoje Vejić ipak je posljednji igrač koji se priključio hrvatskoj reprezentaciji na pripremama u Čatežu i Brežicama. Zbog nekih privatnih poslova molio je i dobio izbornikovu dozvolu da dođe na trening tek u utorak, piše Večernji list. Danijel Pranjić stigao je prije njega s dodjele nagrada za najbolje igrače u Nizozemskoj. 
Izbornik Slaven Bilić nema namjeru nikoga od svojih igrača odmarati, čuvati za susret u srijedu s Engleskom. »Nemamo mi pred sobom dvije utakmice, imamo samo Kazahstan i igrat ćemo s najboljim mogućim sastavom«, kaže Bilić, koji se nada da će Luka Modrić biti spreman za 90 minuta obiju utakmica.  
»Pogledali smo susret s Poljskom, u kojem je u Poljskoj bila euforija, trebala im je pobjeda da i matematički osiguraju Euro već u listopadu prošle godine. I kao domaćini su se gadno mučili, Kazahstan je vodio 1:0 na poluvremenu. I to ne nezasluženo ili slučajno, bili su potpuno ravnopravni. U nastavku je Smolarek zabio tri gola i donio pobjedu Poljskoj. Ali, Kazahstan je dobro vođena i organizirana momčad«, kaže Bilić.
 
Zbog sukoba navijača s malteškom policijom
Hajduk kažnjen!
 
Disciplinska komisija Europskog nogometnog saveza (UEFA) kaznila je splitski Hajduk sa 30.000 švicarskih franaka i zabranom vođenja navijača na sljedeća dva gostovanja u eurokupovima zbog sukoba navijača s malteškom policijom tijekom utakmice 1. pretkola Kupa UEFA između Birkirkare i Hajduka, piše Hina.
Ta odluka, koja je po riječima direktora Hajduka Fredija Fiorentinija stigla u Split uoči uzvratne utakmice 2. pretkola Kupa UEFA između Hajduka i Deportiva, iznesena je u javnost tek danas jer u Hajduku »nisu htjeli dizati tenzije uoči utakmice s Deportivom«.
Ostaje nejasno kako će UEFA sprovesti odluku o zabrani navijanja za Hajduk na njihovim gostovanjima čak i u slučajevima da za gostujuće navijače ne bude predviđenih mjesta na stadionu.
 
Fifina nova ljestvica
Hrvatska i dalje peta
 
Svjetska nogometna organizacija (Fifa) objavila je novu rang ljestvicu najboljih reprezentacija svijeta, na kojoj nema velikih promjena na vrhu. Španjolska je i dalje prva, a Hrvatska peta, piše Večernji list.
Hrvatska u odnosu na posljednju ljestvicu, objavljenu 8. kolovoza, ima 16 bodova manje, ali je bez obzira na to zadržala peto mjesto na svijetu. Aktualni europski prvaci Španjolci su i dalje prvi, a Italija je preskočila Njemačku i sada je na drugom mjestu. 
Ispred selekcije Slavena Bilića još je Nizozemska s 29 bodova više od Hrvatske, a prate je šesti Brazil, sedma Argentina, osma Češka, deveti Portugal i deseta Turska, koja je napredovala za tri mjesta u odnosu na zadnju ljestvicu. 
Reprezentacija Kazahstana, prvi protivnik Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo sljedeće subote u Maksimiru, zauzima 120. mjesto na Fifinoj rang ljestvici, dok su Englezi, s kojima će Hrvatska igrati u srijedu 10. rujna, također u Zagrebu, na petnaestom mjestu.
 
Svjetska ljestvica:
 
1. Španjolska 1565 (0) 
2. Italija 1339 (+1) 
3. Njemačka 1329 (-1) 
4. Nizozemska 1295 (0) 
5. Hrvatska 1266 (0) 
6. Brazil 1252 (0) 
7. Argentina 1230 (0) 
8. Češka 1134 (0) 
9. Portugal 1120 (0)
10. Turska 1033 (+3)
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika