Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Bogat ribički ulov
Amur od 13,5 kg
 
Na ribnjaku u Čonoplji, mjestu pokraj Sombora, nedavno je ulovljen respektabilni ribički trofej. Subotičani Damir Gabrić i Zolika Tot, na poziv tamošnjih prijatelja, odlučili su okušati sportsku sreću i »zabaciti« svoje štapove u dubinu ovoga jezera. Isprva su odabrano mjesto dobro »nahranili«, a potom napravili ribičku busiju i čekali. Negdje oko pola noći oglasio se zvučni signalizator na Damirovu štapu, čija se udica nalazila oko 80 metara od same obale. A na nju se uhvatio veliki amur i počeo jako »trzati«. Poslije 15-ak minuta borbe s povelikom ribom, uz pomoć svog kolege Zolike, Damir je uspio na suho izvaditi najveći ribički trofej u svojoj kratkoj karijeri. Naravno, kako to uvijek biva, odmah su se oko »slavodobitnika« okupili gotovo svi nazočni ribiči, stigao je i ribočuvar, uredno izmjerio lovinu i presudio težinu od 13,5 kg. Naime, ukoliko je riba teža od 15 kg, odmah se mora vratiti natrag u vodu. Na »nesreću« ovoga amura, nedostajalo mu je 1,5 kg do slobode i kasnije je završio kao slasna poslastica za Damirovu obitelj i prijatelje.
I još nešto, uz rekordan ulov, Damir i Zolika su, također, i sami bili ulovljeni od strane »milijuna« komaraca koji su te večeri nazočili njihovoj ribičiji u Čonoplji.
 
Šale
Zgode iz Berega
Pripremio: Zlatko Gorjanac
 
Bilo je to u jednom birzucu u Beregu:
-Pajto, jel imaš pivo? - pita kelnera konzument ovog opojnog pića
Imam.
A jel’ ti ladno?
Jest.
Dobro. Daj mene pivo, a ti se zagrni kad ti je ladno. 
 
Kadgod se za papuče jel cipele koje iđu u špic reklo da su šimi, odnosno špic na vr.
Živili su kadgod u Beregu ča Šima i snaš Stana. Došlo vrime pa su i stariji počeli nosit moderniju obuću i odiću, pa tako snaš Stana ode u Sombor kupit sebe moderne papuče.
Unišla je u dućan i rekla prodavcu:
Ja bi kupila papuče.
Oćete možda šimi?
Ta ne treba Šimi, njemu sam kupila opance!
 
Dužijanca
Neugodan asfalt
 
Sirotim konjima ponekad je zbilja teško, osobito kada moraju »hodati« po asfaltu. Tijekom ovogodišnjeg defilea, ždrijebe se spotaknulo i na tren izgubilo ravnotežu. No sve se dobro svršilo i povorka je nastavila dalje prema centralnoj tribini.
 
Sretan rođendan
Torta za Miu
 
Kujica bijelog retrivera, Mia, u vlasništvu bračnog para Slađane i Petra  Vidakovića, proslavila je svoj prvi rođendan uz prigodnu svečanost u krugu obitelji njezinih vlasnika. Miljenica i prava maza, dobila je i prigodnu tortu u obliku kosti, a imala je i priliku »gasiti« rođendansku svjećicu na njoj. Sretan rođendan.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika