Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Natjecanje aranžera izloga 
 
U Subotici je počelo natjecanje aranžera izloga, koje se tradicionalno održava u okviru »Dužijance«. 
Ove godine u natjecanju sudjeluje petnaestak aranžera, a njihovi se radovi mogu pogledati u izlozima u ulicama – Matka Vukovića, Rudićevoj u Suvenirnici ispod Gradske kuće, Mc’Donalds-u... 
Aranžmane će ocjenjivati žiri u sastavu: Alojzije Stantić, Olga Kovačev Ninkov i Đurđica Orčić, a proglašenje nagrađenih zakazano je za 6. kolovoza, u sklopu Književne večeri, koja se također održava u okviru »Dužijance«. 
 
Dužijanca u Maloj Bosni
 
U nedjelju, 27. srpnja, u Maloj Bosni bit će održana žetvena svečanost – Dužijanca. Svečana sveta misa   bit će služena u 10 sati u crkvi Presvetog Trojstva. Navečer će u dvorištu župe s početkom u 19 i 30 sati biti održana svečana akademija, a nakon toga i »Bandašičino kolo«. Ovogodišnji bandaš i bandašica su Darko Jurić i Martina Mezei. 
 
Izlet likovnjaka na Tisu
 
Čak 22 člana Likovnog odjela Hrvatskog kulturnog centra »Bunjevačko kolo« boravilo je na jednodnevnom izletu na rijeci Tisi, gdje su im domaćini bili članovi Ribolovačkog kluba »Šaran« iz Martonoša. Osim što su se vozili čamcima po Tisi, likovnjaci su izlet proveli i »radno«, stvarajući u prirodnom okruženju rijeke i njezine okolice. Inače, bio je ovo četvrti susret slikara s martonoškim ribičima, a suradnja dviju udruga će, kako nam kažu iz Likovnog odjela, biti nastavljena.  
 
Koncert »4 asa« 
 
Tvorci najvećih pop-rock hitova bivše Jugoslavije, članovi sastava »4 asa« iz Hrvatske, održat će koncert u Subotici, u subotu, 9. kolovoza, na Stadionu malih sportova s početkom u 23 sata. 
Sastav čine bivši članovi poznatih grupa, Rajko Dujmić iz Novih fosila, Vlado Kalember iz Srebrnih krila, Alen Islamović iz Bijelog dugmeta i Jurica Pađen iz grupe Aerodrom. Oni će prvi puta u svojoj karijeri održati zajednički koncert u našem gradu, i to u okviru ovogodišnjeg programa »Dužijance«. 
Posjetitelji koncerta imat će prigodu pjevati samo najveće hitove bivše Jugoslavije, koje su članovi ove skupine u svojim dugogodišnjim estradnim karijerama napisali ili otpjevali, kao što su pjesme »Za dobra stara vremena«, »Milena generacijo«, »Vino na usnama«, »Stavi pravu stvar na pravo mjesto«, »Motori«, i još bezbroj neprolaznih pjesama. 
Prije nastupa »4 asa«, publiku će zagrijati subotički klupski band »Perpetuum mobile« koji će sa svirkom početi u 22 sata. 
Ulaznice se mogu kupiti u DVD klubu »Fly« u Nušićevoj 7, po cijeni od 400 dinara u pretprodaji, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 500 dinara. 
 
Ljetno radno vrijeme ustanova kulture
 
Pojedine ustanove kulture u gradu, tijekom ljetne sezone radit će po izmijenjenom radnom vremenu. 
Moderna galerija Likovni susret biti će otvorena za posjete radnim danima između 8 i 14 sati. 
Gradska knjižnica do 31. kolovoza radi ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 i 30 do 14, a utorkom i četvrtkom od 12 do 19 sati. Čitaonica i zavičajni odjel rade samo prijepodne svakog radnog dana, dok je subotom knjižnica zatvorena. 
Gradski muzej za sada radi uobičajeno od 10 do 16, i subotom od 10 do 13 sati. 
Zavičajna galerija »Doktor Vinko Perčić« otvorena je od 7 do 14 sati. 
 
Proštenje sv. Ane na »kerskom groblju«
 
Proštenje sv. Ane održat će se sutra (subota, 26. srpnja) na »kerskom groblju«. U 17 sati je misa na mađarskom jeziku koju će služiti ft. Gutási Ákos, a u 18 sati misa na hrvatskom jeziku koju će služiti vlč. Marijan Vukov.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika