Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Predsjednik ponovno Bojan Pajtić

»Mi u Vojvodini trebamo izgraditi odgovorno i pravedno društvo, primjereno 21. stoljeću. A to znači: tko hoće, dobit će uvjete, šansu i priliku; tko ne može – dobit će pomoć; a tko neće, neka ne očekuje ni od koga da radi za njega umjesto njega. To nije vojvođanski.«
Ovim je riječima, pred zastupnicima pokrajinske skupštine u prošlu srijedu, dr. Bojan Pajtić započeo svoj novi mandat na mjestu predsjednika Izvršnog vijeća AP Vojvodine. Za Pajtića, kao premijera, glasovalo je 86 zastupnika, a protiv ih je bilo 28.
Nova vojvođanska vlada imat će, rekao je Pajtić, manje članova nego prethodna. »Ali uvjeren sam da će biti još efikasnija, jeftinija i uspješnija od, uspješne, prethodne. Tri su ključne riječi za novu vojvođansku vladu: kompetencija, briga i integritet.« 
Nakon obraćanja Bojana Pajtića, izabrani su i članovi novog sastava Izvršnog vijeća. Potpredsjednici Izvršnog vijeća su: Ana Tomanova-Makanova (ujedno i pokrajinska tajnica za informacije), István Pasztor (ujedno i pokrajinski tajnik za gospodarstvo), Jan Sabo (ujedno i pokrajinski tajnik za lokalnu samoupravu i međuopćinsku suradnju), te Dušan Jakovljev. 
Pokrajinski tajnici su: za znanost i tehnološki razvoj prof. dr. Dragoslav Petrović, za kulturu Milorad Đurić, za obrazovanje dr. Zoltán Jeges, za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Daniel Petrović, za financije mr. Jovica Đukić, za životni okoliš i održivi razvoj dr. Slobodan Puzović, za socijalnu politiku i demografiju Novka Mojić, za rad, zapošljavanje i ravnopravnost spolova Miroslav Vasin, za zdravstvo dr. Atila Čengeri, za propise, upravu i nacionalne manjine dr. Tamás Korhecz, za energetiku i mineralne sirovine Radoslav Striković, za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo Dušanka D. Sremački, za sport i mladež Modest Dulić i za regionalnu i međunarodnu suradnju Jadranka Beljan-Balaban. Predsjednik, potpredsjednici i članovi Izvršnog vijeća položili su, pred predsjednikom i zastupnicima Skupštine AP Vojvodine, svečanu prisegu. 
Z. P.
 
 
Prva sjednica Izvršnog vijeća AP Vojvodine
Rješenja za normalno funkcioniranje tajništava
Novoizabrano Izvršno vijeće Vojvodine održalo je prošloga petka, 18. srpnja, svoju prvu sjednicu. Predsjednik Izvršnog vijeća Bojan Pajtić prije početka sjednice, čestitao je članovima vojvođanske vlade i izrazio uvjerenje da će Izvršno vijeće, kao i do sada, uspješno, odgovorno i na najfunkcionalniji način rješavati sve zadatke koji ih u predstojećem razdoblju očekuju. 
Vijeće je na sjednici usvojilo Prijedlog odluke o obrazovanju Povjerenstva za kadrovska i administrativna pitanja i za predsjednika izabralo potpredsjednicu i pokrajinsku tajnicu za informacije Anu Tomanovu-Makanovu.
Ovo Povjerenstvo, koje kao stalno radno tijelo odlučuje o najvažnijim pitanjima iz djelokruga rada i ostvarivanja prava članova Izvršnog vijeća kao i drugih službi, direkcija i tijela pokrajinskih tijela uprave. Dušan Jakovljev, potpredsjednik Izvršnog vijeća je zamjenik predsjednika, a članovi Povjerenstva su: dr. Jan Szabo, potpredsjednik i pokrajinski tajnik za lokalnu samoupravu i međuopćinsku suradnju, prof. dr. Dragoslav Petrović, pokrajinski tajnik za znanost i tehnološki razvoj, Milorad Đurić, pokrajinski tajnik za kulturu, dr. Zoltán Jeges, pokrajinski tajnik za obrazovanje i Modest Dulić, pokrajinski tajnik za sport i mladež. 
Na sjednici je usvojena i Informacija o uvjetima i načinu izvršavanja Odluke o proračunu AP Vojvodine za 2008. godinu, nakon donošenja Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o pokrajinskoj upravi, kao i Prijedlozi rješenja o prijenosu neiskorištenih sredstava u tekuću proračunsku rezervu. 
Ovim će rješenjima biti stvoreni uvjeti za normalno funkcioniranje novouspostavljenih pokrajinskih tajništava. U ovlasti Pokrajinskog tajništva za gospodarstvo sada je i privatizacija, a Pokrajinsko  tajništvo za obrazovanje i kulturu razdvojeno je po dvama resorima. Socijalna politika je sada u kompetenciji novog tajništva za socijalnu politiku i demografiju.
g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika