Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

 
Kapetan ostaje
Niko Kovač i dalje u reprezentaciji
 
Unatoč najavama kako će Euro 2008 biti njegov definitivni oproštaj od reprezentativnog dresa, kapetan nogometne reprezentacije Niko Kovač odlučio je odložiti svoju odluku i staviti se na raspolaganje izborniku Biliću i za predstojeće susrete kvalifikacija za SP u Južnoj Africi.
 
Wimbledon
Ančić u četvrtini, Čilić u osmini finala
 
Zahvaljujući odličnim igrama Maria Ančića i Marina Čilića hrvatski tenis uspio je »ostati« u drugom tjednu najprestižnijeg Grand Slam turnira. Što za ovogodišnje izdanje Wimbledona nije uopće mala stvar, s obzirom kako su u prvom tjednu natjecanje završili, primjerice, Ana Ivanović (broj jedan ženskog tenisa) ili Novak Đoković (broj 3 muškog), te Marija Šarapova (2) ili Nikolaj Davidenko (4). »Super« Mario je načinio svojevrstan sportski podvig pobjedom u osmini finala nad Španjolcem Verdascom, nakon što je gubio 2-0 u setovima i na koncu slavio s 13-11 u petom setu. 
 
Intertoto
Rijeka ispala
 
Nogometaši Rijeke, jedinog hrvatskog predstavnika u Intertoto natjecanju, završili su nastup već u prvom kolu ispadanjem od makedonskog predstavnika Renove. Nakon 0-0 u prvom susretu na domaćem terenu, gostujući poraz 0-2 označio je kraj europskog »izleta« i fokusiranje na nastavak priprema pred novu sezonu u HNL.
 
Rukomet
Pripreme za OI  
 
Hrvatska rukometna reprezentacija vrijedno se priprema u Delnicama za odlazak na Olimpijadu u Pekingu. Branitelji zlata prvi nastup na olimpijskom turniru imat će protiv Španjolske, a zatim slijede susreti protiv: Brazila, Francuske, Poljske i Kine.
 
 Završen Euro 2008
Španjolska prvak
 
Finalnim susretom u Beču, 29. lipnja, završeno je 13. nogometno prvenstvo Europe, a pokal namijenjen najboljoj momčadi posve zasluženo se našao u rukama Ikera Casillasa, kapetana španjolske reprezentacije. Nakon duge 44 godine, bili su prvaci 1964. godine, »crvena furija« ponovno je na europskom tronu. Bili su najbolji tijekom cijeloga »Eura«, pobijedili Rusiju (dva puta, 4-1, 3-0), Švedsku (2-1), Grčku (2-1) i velikog rivala Italiju (jedina pobjeda nakon izvođenja jedanaesteraca, 0-0) i, na koncu, u finalnom duelu najboljih i Njemačku (1-0), trostrukog europskog prvaka. Svojim igrama i nadasve pobjedama, prikazali su jedan novi i lijepi nogomet, koji obiluje discipliniranom postavkom u svim linijama momčadi, brzinom prijenosa lopte i efektnom realizacijom. Izabranici Luisa Aragonesa postigli su 12 pogodaka, a posljednji Torresov odveo ih je na krov Europe. Gdje im je, po svim zaslugama, trenutačno i mjesto.
HRVATSKA POST FESTUM: O nastupu hrvatske nogometne reprezentacije sve je već napisano, elaborirano i komentirano. Ostaje žal za propuštenom prilikom, ali i jednoglasan komentar o dojmljivom nastupu (ispadanje bez poraza u regularnom dijelu) i potvrdi kvalitete momčadi, koju je selektirao Slaven Bilić. Izbor Luke Modrića među 10 najvećih zvijezda »Eura« i naslov najboljeg mladog igrača (francuski L‘ Ekip), također je veliko priznanje hrvatskom nogometu i potvrda, kako za budućnost ne treba brinuti. Kvalifikacije za SP u Južnoj Africi 2010. godine počinju već na jesen, a vraća se i Eduardo da Silva.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika