Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Po 11. put ŽKK Spartak iz Subotice u Dvorani sportova organizirao je tradicionalni košarkaški turnir veteranki na kojemu je ove godine sudjelovalo 9 ekipa iz Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije i Mađarske. U tri natjecateljska dana, počevši od petka 13. lipnja, veteranke su ponovno pokazale dio svog nekadašnjeg igračkog »repertoara«, ali je ipak iznad igre i rezultata bilo veliko prijateljstvo koje i nakon toliko godina još uvijek čvrsto povezuje nekadašnje protivnice na parketu. Finalni susret izborile su »Šizike« iz Beograda i »Kornjače« iz Subotice, a bolje su bile gošće i pobjedom 45-35 zasluženo osvojile naslov najboljih veteranki turnira. Ove godine, po prvi put, organiziran je i muški veteranski turnir na kojemu je sudjelovalo 6 momčadi, a najbolji su bili »Golubovi« iz Subotice.

Uzastopna 28. pobjeda
I opet Blanka
 
Najbolja svjetska visašica Blanka Vlašić jednostavno je nepobjediva na visinama preko 2 metra. Novu, uzastopnu 28. pobjedu na atletskim natjecanjima zabilježila je na Znamenskom memorijalu u Moskvi, postavivši i novi rekord s preskočena 203 cm. Zahvaljujući fantastičnim rezultatima, Vlašić je trenutačno prva na svjetskim atletičarskim tablicama.
 
Ždrijeb za OI
Hrvatska u skupini A
 
Članovi rukometne reprezentacije Hrvatske, branitelji olimpijskog naslova, doznali su svoje protivnike na olimpijskom turniru u Pekingu. Izabranici Line Červara igrat će u A kvalifikacijskoj skupini protiv reprezentacija Španjolske, Francuske, Poljske, Brazila i Kine. Nastavak natjecanja i plasman u četvrtfinale izborit će četiri prvoplasirane momčadi. U skupini B natjecat će se: Njemačka, Danska, Rusija, Island, Južna Koreja i Egipat.
 
Pripreme za Wimbledon
Hertogenbosch i Nottingham
 
Najbolji hrvatski tenisači ovoga tjedna nastupaju na ATP turnirima u nizozemskom Hertogenboschu i engleskom Nottinghamu, bruseći formu pred nastup na najpoznatijem svjetskom turniru Wimbledonu. Sezona je igre na travi, a zanimljivo je kako su u posljednje tri godine naslov u Hertogenboschu osvajala dva hrvatska tenisača, Mario Ančić (2005.-06.) i Ivan Ljubičić (2007.), koji će i ove godine pokušati nastaviti uspješan niz hrvatskog tenisa na nizozemskoj travi. U Nottinghamu, pak, naslov brani Ivo Karlović, uz kojeg se natječe i Marin Čilić, najmlađi od četiriju hrvatskih teniskih mušketira.
 
Najbolji u Europi
Hrvatski navijači
 
Jedno je sigurno. Hrvatska je prvak Europe u navijanju. Vjernije navijače nema niti jedna reprezentacija koja nastupa na Europskom nogometnom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj. Gradovi u kojima nastupaju »Vatreni« crvene se od »kockica«, a navijači stižu iz svih krajeva Hrvatske i njezine dijaspore. Najbolji primjer bio je susret protiv Njemačke u Klagenfurtu, na koji je stiglo nevjerojatnih 80.000 Hrvata i u tom su trenutku ovaj austrijski grad pretvorili u malu Hrvatsku. Ne zaboravimo kako stadion Worthersee prima samo 30.000 navijača, ali to uopće nije važno. Važno je bilo biti dijelom tog fantastičnog ozračja. 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika