Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Subotica za sjećanje

Tenis klub Spartak na svojim je terenima u Dudovoj šumi ponovno ugostio mlade tenisače i tenisačice na još jednom izdanju međunarodnog juniorskog turnira pod okriljem Europske teniske asocijacije (ETA). Odlična organizacija na svim razinama pratila je tijekom sedam natjecateljskih dana kvalitetne nastupe mladih teniskih nada do četrnaest godina starosti, osvojeno je mnogo novih bodova za bolje plasmane na ranking ljestvicama, a najboljima su, na koncu, pripali pokali i nagrade organizatora. Hrvatski je tenis, na najljepši način, reprezentirao Marko Goleš – Babić, koji je poražen tek u finalnom meču pojedinačne konkurencije, a potom je skupa s Frankom Miočićem osvojio naslov u igri parova. Uz njih, zapaženi rezultat napravila je i Sabina Jerešić, plasmanom u četvrtfinale turnira djevojaka, kao i Ivan Divković (BIH) istim rezultatom u muškoj konkurenciji. O njihovim tek započetim teniskim karijerama, nastupu u Subotici i dojmovima glede turnira, razgovarali smo u stankama između njihovih natjecateljskih mečeva.
 
Sabina Jerešić, Virovitica
 
Tenisom se aktivno bavim već sedam godina u TK Didan iz Virovitice, a u konkurenciji do 12 godina bila sam prvakinja Hrvatske i osvojila međunarodni turnir u Stobreču. Na hrvatskoj ranking ljestvici do četrnaest godina trenutačno zauzimam peto mjesto, dok sam na državnom prvenstvu osvojila parove skupa s Ivanom Ljubić. Prvi put sam u Subotici, ima dosta terena i lijepo mi je ovdje.
 
Franko Miočić, Split
 
Dolazim iz Splita u kojemu treniram i igram za klub Pomak. Rođen sam 1995. godine, a od svojih rezultata bih istaknuo četvrtfinale državnog prvenstva do četrnaest godina i dva polufinala jakih turnira u Hrvatskoj, s obzirom da još imam jednu godinu igre u ovoj starosnoj konkurenciji. Ovdje sam, nažalost, već u drugom kolu poražen od kasnijeg pobjednika Mađara Madarasza, ali sam zato uspio osvojiti naslov igrajući u paru s Markom Goleš – Babićem i zbog toga će mi nastup u Subotici ostati zauvijek u lijepom sjećanju.
 
Ivan Divković, Tuzla
 
Živim u Tuzli i već osam godina igram tenis. Ove godine sam se plasirao u polufinale prvenstva BiH do četrnaest godina i tijekom sezone najviše igram upravo ove ETA turnire. Na prošlom turniru u Skoplju igrao sam u finalu i to mi je jedan od najvećih uspjeha u dosadašnjoj karijeri. Ovaj turnir u Subotici je dosta jak i biti će teško osvojiti bodove (poražen u četvrtfinalu od pobjednika Madarasza, op. a).
 
Marko Goleš – Babić, Zagreb
 
Rođen sam 1994. godine u Zagrebu, a nastupam za klub »Medveščak«. Trenutačno zauzimam treće mjesto na hrvatskoj ranking ljestvici igrača do četrnaest godina. Na nedavno završenom državnom prvenstvu u istoj kategoriji osvojio sam treće mjesto, a isti rezultat sam zabilježio i u konkurenciji do dvanaest godina. Prvi put sam u Subotici i nakon zbilja uspješnog tjedna, ovaj grad i klub će mi ostati u lijepom sjećanju. Plasmanom u finale ostvario sam jedan od najvećih igračkih uspjeha, a naslov u igri parova s Frankom Miočićem još više je uljepšao potpuni dojam cjelokupnog nastupa. Žao mi je zbog poraza u finalnom susretu, osobito nakon seta minusa i potpunog  povratka u meč kod 1-4 u drugom setu, ali to je sve dio stjecanja potrebnog iskustva za nastavak mog teniskog napredovanja.
g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika