Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Počinje Euro 2008
Nogometna lipanjska groznica
Susretom, jednog od domaćina EP-a, Švicarske i Češke, u subotu 7. lipnja u Baselu (18.00h) započinje dugo očekivano Europsko prvenstvo u nogometu. Sve zaljubljenike u najvažniju sporednu stvar na ovom našem svijetu očekuje slijed od 31 susreta u kojima će se, trenutačno, 16 najboljih nacionalnih momčadi Starog kontinenta boriti za naslov najboljeg. Tko će to biti saznat ćemo u nedjelju 29. lipnja u velikom finalu u Beču, a do tada bit ćemo svjedoci »nogometne čarolije«.
 
HRVATSKA NA EP
 
Skupina B
 
Nedjelja 8. lipnja (18 h, Beč)  Hrvatska – Austrija 
Četvrtak 12. lipnja (18 h, Klagenfurt) Hrvatska – Njemačka
Ponedjeljak 16. lipnja (20.45 h, Klagenfurt) Hrvatska – Poljska
 
Nogometaši prijavljeni za nastup: 
Vratari: Stipe Pletikosa (1), Mario Galinović (12), Vedran Runje (23)
Obrana: Dario Šimić (2), Josip Šimunić (3), Robert Kovač (4), Vedran Ćorluka (5), Hrvoje Vejić (6), Nikola Pokrivač (13), Dario Knežević (15)
Srednji red: Ivan Rakitić (7), Ognjen Vukojević (8), Niko Kovač (10), Darijo Srna (11), Luka Modrić (14), Jerko Leko (16), Niko Kranjčar (19), Danijel Pranjić (22)
Napad: Nikola Kalinić (9), Ivan Klasnić (17), Ivica Olić (18), Igor Budan (20), Mladen Petrić (21)
Izbornik: Slaven Bilić
 
 
Uspješne kvalifikacije
Hrvatska na OI
 
Olimpijski pobjednici iz Athene imat će priliku braniti naslov u Pekingu. Nakon trodnevnih kvalifikacija u Zadru i tri sigurne pobjede protiv Rusije, Japana i Alžira, izabranici Line Červara osigurali su nastup na Olimpijadi. Uz Hrvatsku na olimpijski turnir plasirala se i reprezentacija Rusije.
 
Posljednja proba pred EP
Neodlučeno u Budimpešti
 
Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u prošlu subotu prijateljski susret protiv Mađarske (1-1) u Budimpešti, posljednji pred odlazak na Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj. Izbornik Slaven Bilić iskoristio je priliku provjeriti određene nedoumice glede »prvih jedanaest« koji bi trebali započeti prvi turnirski susret protiv domaćina Austrije u nedjelju 8. lipnja. Jedini pogodak za »vatrene« postigao je, kao i u susretu protiv Moldavije, kapetan Niko Kovač.
 
Nastavljen super niz
Vlašić prva u Berlinu
 
Najbolja hrvatska i svjetska skakačica u vis Blanka Vlašić, pobijedila je na prvom mitingu »Zlatne lige«, održanom prošle nedjelje u Berlinu i nastavila seriju nepobjedivosti na posljednjih 25 natjecanja na kojima je sudjelovala. Skokom od 203 cm izjednačila je najbolji (također njezin iz Dohe) rezultat sezone, a pobjedom je ušla u krug potencijalnih dobitnika zlatnog »jack pota« u vrijednosti od milijun dolara koji će pripasti pobjednicima na svih šest velikih natjecanja pod ovim nazivom.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika