Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Pobjeda protiv Cibalije

Nakon prve pripremne utakmice u sklopu priprema za odlazak na Europsko prvenstvo nacionalnih manjina u Švicarskoj, odigrane u Tavankutu protiv selekcije karaševskih Hrvata (Rumunjska), nogometna reprezentacija vojvođanskih Hrvata odigrala je u Vinkovcima još jedan kontrolni prijateljski susret i zabilježila vrijednu pobjedu protiv kombiniranog sastava Cibalie. Uspjeh protiv selekcije koja je nastupila uime slavonskog prvoligaša, donio je veliku dozu samopouzdanja reprezentativnoj momčadi hrvatske manjine u Vojvodini i daljnji poticaj u pripremi za veliko natjecanje, koje će se održati početkom lipnja.
CIBALIA – REPREZENTACIJA VOJVOĐANSKIH HRVATA 3:4
Prijateljska sportsko-nogometna suradnja između vodstva reprezentacije hrvatske manjine u Vojvodini i slavonskog prvoligaša Cibalie urodila je još jednim nogometnim susretom i lijepim gostovanjem u Vinkovcima. U prošlogodišnjem susretu domaćini su izveli znatno jači sastav i slavili uvjerljivim rezultatom, ali ovoga puta su se odlučili izvesti mladu, kombiniranu momčad nogometaša koji konkuriraju za mjesto u prvoj momčadi. S druge strane travnjaka, ni izbornik reprezentacije vojvođanskih Hrvata  Marinko Poljaković nije bio u prilici računati na najbolji sastav zbog opravdanog izostanka nekoliko standardnih nogometaša, ali je uspio sastaviti selekciju koja je slavila veliku pobjedu (4-3). 
Prvi dio igre donio je znakovitu premoć domaće momčadi i minimalno vodstvo od 1-0, ali je u nastavku uslijedila posve drugačija nogometna priča. Isprva je Cibalia, još jednim zgoditkom, uvećala rezultat na 2-0 i svima na gradskom stadionu u Vinkovcima se činilo kako je »sve završeno«. A onda je uslijedio potpuni preokret. Igre i rezultata. Prvo je jedan pričuvni nogometaš Cibalie nespretno ugurao loptu u vlastitu mrežu (2-1), zatim je vođa navale vojvođanskih Hrvata Amir Memišević kaznio jednu pogrešku domaće obrane i poravnao rezultat na 2-2. Treći gol za vodstvo od 3-2 postigao je Goran Lukač i iz posve izgubljene situacije, gostujuća momčad je u posljednje minute susreta ušla s, pomalo neočekivanim, vodstvom i prilikom za pobjedu. No, uslijedila je manja dekoncentracija i poslije jednog udarca iz kuta Cibalia je uspjela poravnati rezultat (3-3).
I kada su svi očekivali neriješeni ishod ovoga prijateljskog susreta, minutu prije kraja na jednu loptu, koju je obrana Cibalie ispucala daleko izvan svojih šesnaest metara, naletio je pričuvni nogometaš Davor Šimić i snažnim, preciznim udarcem neobranjivo je poslao u lijevi kut protivničke mreže. Najljepši trenutak cijeloga susreta donio je veliku pobjedu (4-3) i radost nogometašima i cijeloj delegaciji vojvođanskih Hrvata, koja je bila na stadionu u Vinkovcima. Jer, pobijediti bilo koju selekciju jedne prvoligaške momčadi predstavlja rezultat koji će ostati zauvijek zabilježen u analima nogometne povijesti reprezentacije vojvođanskih Hrvata. Osim rezultata, dodatno raduje i imponira srčanost momaka koji nose reprezentativnu majicu, te njihov ozbiljan pristup svakom susretu. Uz strijelce, zahvaljujući čijim golovima je ostvaren trijumf, odličnu partiju su pružili i vezist Dejan Kekezović i obrambeni igrači Darijan Mračina i Predrag Bedeković, koji je na ovom susretu ponio kapetansku vrpcu, ali i svi ostali nogometaši koji su nastupili. Ova pobjeda znači mnogo i za potrebno samopouzdanje pred nastup na Europskom prvenstvu nacionalnih manjina, koje će se igrati početkom lipnja u Švicarskoj.
REPREZENTACIJA VOJVOĐANSKIH HRVATA: Željko Antonić, Branislav Babić, Igor Skenderović, Srđan Saulić, Predrag Bedeković (kapetan), Darijan Mračina, Goran Lukač, Igor Tumbas, Amir Memišević, Dejan Kekezović, Kristijan Patarčić, Srđan Miković, Davor Šimić, Branko Vizin, Albert Stantić.
 Izbornik: Marinko Poljaković, liječnik: dr. Zdravko Doko
CIBALIA: Antolović, Đafić, Anušić, Šimunac, Valentić, Kalauz, Čulo, Kujundžija, Grgić, Blagojević, Kiš, Matković, Matić, Vučković, Čuljak, Baraban, Šimunac
 
Petar Kuntić, koordinator nogometne reprezentacije vojvođanskih Hrvata
Drago nam je što suradnja sa slavonskim prvoligašem Cibaliom traje već godinu dana i što smo uspjeli organizirati još jedan prijateljski nogometni susret. Uspjeli smo zabilježiti vrijednu pobjedu i nadam se dobrom rezultatu na Europskom prvenstvu u Švicarskoj.
Marinko Poljaković, izbornik
Pobjeda predstavlja veliki motiv u daljnjem pripremnom razdoblju i jamačno podiže osjećaj samopouzdanja cijele momčadi. Ne pobjeđuje se svaki dan jedan prvoligaš, a ovo iskustvo je dragocjeno i predstavlja dodatni poticaj za dalji rad.
Željko Čulo, predsjednik Cibalije
Drago nam je bilo organizirati jedan ovakav prijateljski susret u kojemu smo reprezentaciji vojvođanskih Hrvata suprotstavili kombinirani sastav mladih igrača koji su na probi u našem klubu, uz nekolicinu članova juniorskog sastava. Suradnja bi se trebala i dalje razvijati, jer Cibalia je prvoligaški klub i prilika mnogim talentiranim nogometašima za proboj na veliku scenu. Igrači željni napredovanja imaju priliku pokazati svoj talent, a nakon Cibalie mogli bi nastaviti svoju karijeru u Zagrebu, Splitu ili negdje u Europi.
Srećko Lušić, trener Cibalije
Naša prva momčad nalazi se na zasluženom odmoru, nakon završetka natjecanja u 1. HNL i danas smo izveli jedan kombinirani sastav mladih nogometaša, koji konkuriraju za mjesto u idućoj sezoni. Protivnicima čestitamo na pobjedi, a bit će još prilika za revanš.
g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika