Arhiv tekstova Arhiv tekstova

No­vi Počasni građani i do­bit­ni­ci pri­zna­nja Pro ur­be

Počasni građani Subotice ove godine bit će građevinski inženjer Laslo Bali i pisac i prevoditelj Sava Babić, odlučili su vijećnici Skupštine općine na sjednici održanoj u utorak, 6. srpnja. Gradsko priznanje Pro Urbe dobit će Valerija Burkuš, Mara Ivković Ivandekić, Mihajlo Jančikin, dr. Peter Odri i dr. Laszlo Szeles. Ova priznanja bit će im uručena 1. rujna na svečanoj sjednici Skupštine općine.
    Vijećnik Mirko Bajić zatražio je na sjednici da se glasuje o smjeni Gyengyike Voros Kocsmik s mjesta tajnice Skupštine općine, jer nije pokrenut postupak zbog nenamjenske potrošnje proračunskih sredstava. Riječ je o oko 200.000 dinara kojima je, kako je naveo Bajić, plaćen račun za mobilni telefon Jozsefu Kaszi. Njegov je prijedlog odbijen.
    Bajić je također zatražio objašnjenje zašto se program rada JP »Dimnjačar« nije našao ne dnevnom redu sjednice. Članica Izvršnog vijeća zadužena za komunalije Márija Solya odgovorila je da će se to pitanje naći na sljedećoj sjednici parlamenta. Iako je bilo polemičkih tonova i na račun programa rada JP »Zavod za urbanizam« vijećnici su većinom glasova usvojili prijedlog. Na dnevnom redu sastanka bila je i točka posvećena sporazumu o suradnji partnerskih gradova Subotice i Osijeka, međutim ona je skinuta je s dnevnog reda. Kako je objasnio gradonačelnik tekst sporazuma u oba grada mora biti isti i treba se usuglasiti. Na inicijativu vijećnika Laszla Gyule Skupština se u utorak izjašnjavala i o prijedlogu da se u središte grada vrati »Kaponjski spomenik«, obilježje povijesti mađarskog naroda. Glasovanjem je ustanovljeno da ta inicijativa nema potporu većine vijećnika gradske skupštine.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika