Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Otvoreni natječaji
u Nacionalnoj službi
za zapošljavanje

Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Subotica, obavještava poslodavce da su raspisani natječaj za poticanje novog zapošljavanja, koji je otvoren do 31. listopada, potom natječaj za dodjelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih osoba – pripravnika, koji ostaje otvoren do ispunjenja kvote prema Programu rada za 2004. godinu i natječaj za poslodavce koji u skladu sa zakonom angažiraju pripravnike – volontere po ugovoru o volonterskom radu radi dodjele novčane pomoći nezaposlenim osobama za vrijeme osposobljavanja. Sve bliže informacije u vezi natječaja mogu se dobiti u Filijali u Subotici, Trg slobode 3, i u ispostavama u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu.

Konferencija ALD-a
u Barseloni

Gradonačelnik Géza Kucsera informirao  je novinare o prošlotjednom boravku u Barseloni gdje je skupa s šefom Agencije za lokalnu demokraciju u Subotici Stankom Parać i Imre Kernom koji je član Izvršnog odbora ALD-a prisustvovao konferenciji na kojoj je izabrano novo čelništvo ALD-a, a u koji su ponovno ušli i predstavnici Srbije: Imre Kern iz Subotice i Dobrica Milovanović iz Kragujevca. Na ovom sastanku se govorilo o aktualnostima u okviru euroregionalne suradnje, apliciranju za europske fondove i zastupljenosti i pojedinim organima, te o drugim temama vezanim za uključivanje građana u proces odlučivanja.

Kompanija »Vojput«
rekonstruirala 7 km puta

Otvorena je za promet dionica puta M-24 na relaciji od Bajnatske ulice duž Senćanskog puta do uključenja na autocestu na petlji Subotica-Istok. Kompanija »Vojput« rekonstruirala je 7 kilometara puta, a kolovoz je proširen za više od 3.000 četvornih metara. U noseći kao i u gornji dio ove dionice ugrađeno je po 40 tisuća tona asfalta. Iako su radove, koji su počeli 1. lipnja pratili česti kišni periodi, dionica puta M-24 završena je prije roka, a kompanija »Vojput« zahvaljuje građanima koji imaju posjede duž rekonstruirane dionice na suradnji i razumijevanju tijekom ovog posla.

Proslava blagdana Blažene Marije Petković

Na dan smrti blažene Marije Propetog Isusa Petković, 9. srpnja, crkva slavi njen rođendan ulaska u nebo. Proslava ovog blagdana će se održati 9. srpnja, u župi Sv. Roka, u Subotici, gdje će svečana sveta misa početi u 18.30 sati. Nakon svete mise bit će održana kratka pobožnost u kapelici Bl. Marije Petković i štovanje njenih moći.

Na Paliću počinje
16. etnokamp

Od  9. do 18. srpnja na Paliću će biti održan 16. Etnokamp, tj. kamp za njegovanje narodnih tradicija. Sudionici kampa mogu sudjelovati u obrtničkim i muzičkim radionicama, u okviru kojih rade nastavnici – iskusni majstori iz Subotice i okolice. Cijena kampa je 3.800 dinara u što je uračunato devet punih pansiona i materijal korišten u radionicama, a treba ponijeti šator, vreću za spavanje, te pribor za jelo. Informacije se mogu dobiti od organizatora Gézé Vása, na telefon 44-545, Lacko Ilésa 30-342 i Lehela Horváta 546-827.

Obnavljanje
gospodarske suradnje

Dopredsjednik SO Subotica Lazar Baraković, dopredsjednik Izvršnog odbora SO Subotica Mirko Ostrognac, te predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Petar Kuntić posjetili su 2. srpnja Hrvatsku gospodarsku komoru u Zagrebu gdje su se sastali s predsjednikom HGK Nadanom Vidoševićem. »Želimo obnoviti gospodarsku suradnju sa poduzećima i poduzetnicima iz Hrvatske u onom obimu kakav je nekada bio i osigurati prisustvo hrvatskih trgovačkih i proizvodnih kompanija ovdje« rekao je Ostrogonac po povratku iz Zagreba. »Drugi aspekt sastanka odnosio se na našu želju da se ugovore određene kooperacije naročito u oblasti poljoprivredne proizvodnje, na primjer industrijskog bilja za hrvatsko tržište ili za formiranje mini farmi, i eventualno da se omogući kreditiranje malih poduzetnika od strane hrvatskih banaka. Ovaj razgovor je dosta ozbiljno shvaćen, obećana nam je vrlo brza procedura i već pripremamo dodatne informacije o mogućim projektima suradnje koje su nam zatražili«.

TV divani od jeseni

Posljednja televizijska emisija na hrvatskom jeziku »TV divani« emitirat će se na drugom kanalu Televizije Novi Sad u nedjelju 11. srpnja u 18.30, kada će uslijediti pauza u okviru ljetne sheme programa. U emisiji će između ostaloga biti prilozi o održanoj izbornoj skupštini Subotičke podružnice Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, obilježavanju Dana državnosti Republike Hrvatske u Subotici, Godišnjoj skupštini Hrvatskog kulturnog centra »Bunjevačko kolo«, predstavljanju knjige »Jesu li političari krivi za sve?« Zlatka Kramarića, itd.
    Nakon ljetne sheme, redovito emitiranje TV divana nastavit će se u rujnu 2004. godine.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika