Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Vedrana Rudan u Novom Sadu
 
Nova knjiga provokativne hrvatske autorice Vedrane Rudan, još provokativnijeg naslova »Kad je žena kurva, kad je muškarac peder«, pojavila se na srpskom tržištu. Tim povodom Rudan će svoju knjigu predstaviti novosadskoj publici subotu 19. travnja u  Radio cafeu. Početak je u 20 sati.
Knjiga je objavljena zahvaljujući izdavačkoj kući VBZ-Beograd koja očekuje da će ona »iznervirati mnoge«. Prema riječima urednika srpskog ogranka VBZ-a Vladimira Arsenijevića, knjiga predstavlja »neumoljiv pogled na ovdašnju svakodnevicu i sve nas – muškarce i žene«.
Organizatori očekuju veliku posjećenost, a publika će zasigurno s nestrpljenjem iščekivati što će i na koji način autorica imati za reći  publici u našoj zemlji. Nakon promocije knjige goste će zabavljati glazbena skupina »Samo sloga sound system«.
Di. P.
 
Hard Time u Subotici
 
U klubu Alcatraz, sutra (subota, 19. travnja) nastupa hard rock skupina Hard Time iz Zagreba. Ulaz je od 21 sat, a cijena ulaznica je 200 dinara. 
Riječ je jedinom bendu s ex-yu prostora koji se pojavio u kultnoj emisiji »Headbangers Ball« na MTV-ju. Hard Time je objavio tri albuma, nekoliko singlova i Live DVD. 
Nakon nekoliko turneja po Hrvatskoj, Sloveniji i Francuskoj, brojnih koncerata u Njemačkoj, Nizozemskoj i Italiji, bend je svirao najvećem europskom festivalu hard i heavy glazbe »Wacken Open Air« u Njemačkoj. Također, nastupali su i kao predgrupa kultnim sastavima Deep Purple i Motorhead.
Nakon nastupa u Srbiji, očekuje ih prva turneja po Engleskoj.
 
DK Dubrava na festivalu u Beogradu
 
Na 6. dečjem pozorišnom festivalu Pozorište Zvezdarište koje je jučer (17. travnja) završeno u Beogradu, sudjelovalo je Dječje kazalište Dubrava iz Zagreba. Oni su 13. travnja izveli predstavu »Blizanke« nastalu prema motivima iz romana Ericha Kästnera, u režiji Olivera Frljića. Festival je selektivnog karaktera, a predstavljena su najbolja scenska ostvarenja u kazališnoj produkciji za djecu na području Srbije i okolnih zemalja.
Let 3 na Trenchtownu
 
Festival Trenctown, koji se održava u Etno-campu nadomak Palića, trajat će ove godine od 1. do 3. svibnja. Raznovrstan glazbeni program festivala odvijat će se na trima binama i okupit će poznata imena iz regije. Na glavnoj bini, između ostalih, nastupit će: Disciplina kičme, Skaj Whikler, Marčelo i Shock Orchestra, Straight Jackin (Srbija), Let 3 i Dogo Argentino (Hrvatska), Korai Öröm, Narco Polo (Mađarska), Bernsteyn (Njemačka). Bina namijenjena elektoničkoj glazbi, tzv. Terasa, ugostit će DJ-eve: MKDSL, Rahmany, Flip, Dee Face... 
Prateći program bit će sastavljen od filmskih projekcija (izbor s Festivala dokumentarnog rock filma – DORF u Vinkovcima), promocija knjiga, kazališnih predstava i edukativno-kreativnih radionica. 
U okviru festivalskog prostora, nalazi se kamp kapaciteta 500 mjesta, kao i parkiralište od 600 mjesta za posjetitelj i 100 za goste i medije. Posjetitelji koji kupe komplet ulaznica za sva tri dana festivala imaju besplatno mjesto u kampu (kao i parkirališno mjesto). Cijena jednodnevne ulaznice iznosi 440 dinara, a komplet za sva tri dana stoji 1100 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima »Eventima« (www.eventim-yu.com), kao i na samoj internetskoj stranici festivala, ali i u Bilet servisu i prodavaonicama IPS-a u Beogradu i Novom Sadu. Više informacija o festivalu možete pronaći na  njegovim službenih internetskim stranicama – www.trenchtown.org. 
 
Predstava »Ode Bolto na ogled« 
u Subotici
 
Dramska sekcija HKUD »Ljutovo« gostovat će u nedjelju 20. travnja u Subotici, s predstavom »Ode Bolto na ogled« Matije Poljakovića, u režiji Nandora Klinockog. Predstava će biti izvedena u HKC »Bunjevačko kolo«, a početak je u 20 sati. Cijena ulaznice je 100 dinara.
 
Koncerti u franjevačkoj crkvi i katedrali 
 
Ansambl za staru glazbu »In cantamento« iz Segedina održat će u nedjelju 20. travnja koncert u franjevačkoj crkvi u Subotici. Kao solistica nastupa Timea Dulić (sopran). Na programu su djela Veracinija, Passacaglie i Bacha. Početak je u 19 sati.
U četvrtak 24. travnja, u katedrali-bazilici sv. Terezije Avilske održat će se svečani koncert, na kojem će nastupiti operna pjevačica Katalin Piti i orguljaš Andras Virag iz Budimpešte. Na programu su djela Bacha, Franka, Liszta i Mozarta. Početak je u 19 sati. 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika