Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Ljetni spektar

Mo­ni­ca i Brad naj­sek­se­pil­ni­ji

Prema jednom od brojnih izbora za »naj« osobe glumački par Monica Bellucci i Brad Pitt izabrani su, u iznimno oštroj konkurenciji, za najseksepilniji par svijeta. Pravo izbora imale su osobe između 15 i 25 godina.
Po­zna­ta li­ca u Por­tu­ga­lu

Iako su hrvatski nogometaši već »zaboravili« na portugalsku odiseju i uveliko se odmaraju daleko od nogometnih arena, »Euro 2004« još uvijek traje, i sukladno tome svode se »završni računi« i brojne analize glede najveće kontinentalne nogometne predstave. U jednoj od njih dominira zaključak da su »vatreni« imali iznimnu podršku s tribina, a među brojnim navijačima u »majicama na crvene kockice« našlo se i dosta poznatih lica. Izdvojit ćemo najbolju hrvatsku skijašicu svih vremena Janicu Kostelić, popularnog voditelja »Milijunaša« Tarika Filipovića, glumca Renea Bitorajca, pjevačicu Mineu, a na stadionu se u ulozi navijača našao i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.
»Od­zvo­ni­lo« lju­bićima

Nekada najomiljenije štivo brojnih ženskih »usamljenih« srca ljubavni romani više nisu popularni. Prema podacima nakladničkih kuća niti jedan »hertz roman« nije u 100 najprodavanijih knjiga prošlog desetljeća, što najbolje pokazuje kako pripadnice »nježnijeg« spola više ne uživaju u suzama zbog iščitanih redaka u kojima se događaju romantične ljubavi. No, čini se, da je »kriza ljubića« nastala odlaskom sa scene legendarnih kraljica ovog spisateljskog žanra, Barbare Cartland i Danielle Steel, koje su svoja djela prodavale u milijunskim tiražama, a do danas se nisu pojavile njihove dostojne nasljednice.
Mi­li­ju­naške ma­lo­ljet­ni­ce

Prema »zapadnom« kriteriju puna zrelost oličena u svim društvenim pravima počinje se računati tek s navršenih 21 godinu života. I dok je velika većina »novih punoljetnika« u tom dobu na samom početku stvaranja vlastite egzistencije nekoliko cura će u punoljetsvo ući sa stotinama milijuna dolara i eura. Paris Hilton (21) nasljedit će 5 milijardi eura vrijedan imperij istoimenog hotelskog lanca, Tamara Ecclestone (20), kći šefa formule1 i bivše manekenke Slavice zakoračit će u svijet velikog biznisa uz apanažu iz očeva imetka koji se procjenjuje na 5 milijardi eura, Athina Onassis (19) unuka poznatog brodovlasnika Aristotela već sada raspolaže putem raznih zaklada kapitalom od preko 2,5 milijardi eura, dok će Holly Branson (21) nasljediti očevu tvrtku Virgin koja je vrijedna oko 2,5 milijardi eura.
SMS pro­met vri­je­dan 94,5 mi­li­ju­na $

Prošle 2003. godine u Hrvatskoj, prema nalazima analitičarske kuće IDC, zabilježen je promet od nevjerojatnih 94,5 milijuna američkih dolara utrošenih na mobilno dopisivanje putem telefonskih aparata. U prosjeku svaki vlasnik mobitela je mjesečno poslao 68 poruka, što je u usporedbi sa susjednom Slovenijom (26,5 poruka mjesečno) gotovo 2,5 puta više. Analitičari prognoziraju i dalji rast slanja popularnih »porukica« što će jamačno obradovati mobilne operatere. Usporedite svoj broj SMS-ova i vidjet ćete jeste li bolji ili slabiji od hrvatskog prosjeka.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika