Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Nastavak treninga

Unatoč činjenici kako je prvenstvo Superlige završeno, mladi odbojkaš Spartaka iz Subotice Boris Faćol (1989.) nastavio je marljivo trenirati s drugom momčadi. Svakidašnji treninzi i završne školske obveze u četvrtom razredu Politehničke škole ostavljaju mu zbilja malo slobodnog vremena, a jednu kratku stanku iskoristili smo za razgovor o njegovim aktualnim i budućim planovima.
 
Prvoligaška sezona u Superligi završila se posljednjim mjestom na tablici i napuštanjem razreda najboljih momčadi u državi. Što je, po Vašem mišljenju, bilo presudno za slabe rezultate?
Kada se ispadne iz lige uvijek postoje određeni razlozi i opravdanja zabilježenog neuspjeha, ali nepobitna je činjenica kako smo za posljednjih 5 mjeseci promijenili isto toliko trenera. Dosta je igrača otišlo iz kluba, a preostali igrači uspjeli su ostvariti samo tri pobjede, što je bilo nedovoljno za ostanak.
Koliki je bio Vaš igrački udio tijekom protekle sezone?
Igrao sam na oko 50 posto susreta.
Na kojoj poziciji igrate i koliko godina ste član prve momčadi Spartaka?
Već treću godinu sam član prve postave u kojoj igram na mjestu tehničara.
Kakvi su Vaši trenutačni planovi s obzirom na kraj ligaškog natjecanja?
Iako smo na pauzi, koja je uslijedila po završetku ligaškog dijela natjecanja, odlučio sam skupa sa suigračem Kecmanom nastaviti s kontinuiranim treninzima, priključivši se drugoj momčadi, koja ima treninge svake večeri. Dodatno još dva puta tjedno idem u teretanu, nastojeći održati visoku razinu tjelesne spreme.
Što namjeravate popraviti u svojoj igri na poziciji tehničara?
Ponajprije bih želio još bolje unaprijediti vođenje igre svoje momčadi, a također bih više pažnje želio posvetiti usavršavanju igre u bloku.
Tko je Vaš igrački uzor?
Nikola Grbić.
Uskoro završavate srednju školu i slijedi odluka o nastavku školovanja. U kom smjeru ste se odlučili zakoračiti u budućnost?
Završavam četvrti razred Politehničke škole, ali su moje želje usmjerene prema upisivanju Fakulteta za fizičku kulturu u Novom Sadu.
Znači li to i napuštanje kluba u kojem ste ponikli?
Za sada ta opcija još uvijek nije aktualna, ali postoji mogućnost promjene sredine zbog odlaska na studij.
Upisivanjem studija stižu i nove, opsežnije obveze. Kako uspijevate uskladiti sva sadašnja sportska i školska zaduženja?
Ponekad je teško uskladiti sve obveze aktivnog sportaša i učenika, ali ponajviše zahvaljujući razumijevanju mojih profesora i dobroj organizaciji vremena, ipak se može sve stići.
Hoće li se nastavak visokoškolskih studija ispriječiti ispred odbojkaške karijere?
Želio bih se profesionalno baviti odbojkom, jednoga dana i negdje u inozemstvu, ali do tada ima vremena. Opet, fakultet je u mojim planovima izuzetno važan i želio bih ga, usporedo s bavljenjem sportom, na vrijeme završiti.
A što volite raditi u rijetkim slobodnim trenucima izvan svakidašnjih uobičajenih školsko-sportskih obveza?  
Slobodnog vremena zbilja nemam baš previše, ali kada ga uspijem pronaći volim rekreacijski  zaigrati i neki drugi sport poput – nogometa, košarke, stolnog tenisa ili plivanja. Jednostavno, bez sporta ne mogu. Za njega se uvijek može i mora pronaći vremena.
g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika