Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Promocija krenula iz Bačkog Brega

U Bačkom Bregu i Svetozaru Miletiću u ponedjeljak, 7. travnja, održane su konvencije Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini na kojima su predstavljeni kandidati liste »Za europski Sombor«, »Za europsku Vojvodinu« i »Za europsku Srbiju«, i gdje su, govoreći o važnosti budućih izbora, pozvani građani da izađu na izbore i zaokruže broj 1.
Na samome početku skupa Brežanima se obratio predsjednik MO DSHV-a Adam Tubić, a zatim i pokrajinski tajnik za gospodarstvo i predsjednik općinskog odbora DS-a, te nositelj liste Siniša Lazić, koji je istaknuo važnost izgradnje infrastrukturnih objekata u selima. Govorili su i kandidat za pokrajinsku skupštinu Dragan Jurakić i predsjednik DSHV-a i kandidat za republičku skupštinu Petar Kuntić. U svom obraćanju Jurakić je istaknuo europski projekt pod kojim se, u prvom redu, podrazumijeva potreba za organiziranjem u gospodarstvu, politici i građanskim organizacijama, ali i obuci u pisanju projekata, kako bi i Hrvati i hrvatske udruge mogle imati brz i efikasan pristup pred pristupnim fondovima.
Kandidati za vijećnike Skupštine Općine Sombor na listi DS-DSHV »Za europski Sombor« ispred DSHV-a su – Mata Matarić iz Sombora, Snežana Periškić iz Bačkog Monoštora i Adam Tubić iz Bačkog Brega.
Nakon skupa u Bačkom Bregu, pred oko dvjesto ljudi, u Svetozaru Miletiću predizborni skup otvorio je Ivan Karan, predsjednik MO DSHV Lemeš. Pokraj kandidata liste »Za europski Sombor«, predstavljen je i kandidat DS-a iz Lemeša Ivan Lehota. Pljeskom su mještani Lemeša i Stanišića pozdravili Duju Runje i Petra Kuntića, kandidata za zastupnika u pokrajinskoj skupštini. Nazočnima se također obratio i  Dragan Jurakić, koji je iz Vrbasa, ali somborsku podružnicu DSHV-a čine općine  – Sombor, komu gravitiraju Lemeš, Bački Breg, Bački Monoštor; Apatin, komu pripada MO Sonta; Bač (Vajska) i Vrbas (Savino Selo). U MO Lemeš uključeni su i članovi DSHV-a iz Stanišića, Aleksa Šantića i Čonoplje.  Antonija Čota, dopredsjednica DSHV-a, obratila se skupu i predstavila goste, koji su bili nazočni. Prije svih, Čota je pozdravila – Sinišu Lazića, Veljka Stojnovića, predsjednika Skupštine Sombor, Katarinu Kaić, predsjednicu Savjeta MZ Lemeš sa svojim suradnicima. Skupu su bile nazočne i predsjednica Foruma žena »Cro femina« Lozika Jaramazović, kao i dopredsjednica Foruma žena DS-a  Anita Beretić. Kao i sve predizborne skupove DSHV-a, i ove u Bačkom Bregu i Lemešu pratio je Tamburaški ansambl »Ravnica« iz Subotice, a konvenciju je vodila Josipa Dević. 
M. T.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika