Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Složan i marljiv odjel spreman na suradnju

»S odjelom V. h je doista uživanje raditi, jer su složni, marljivi, radni i napose uvijek spremni na suradnju«, ističe Tomislav Rac, profesor tjelesnog odgoja i razredni starješina V. h u OŠ »Matko Vuković« u Subotici. Ovaj odjel na hrvatskom jeziku je do četvrtog razreda vodila Vesna Nimčević, kako bi im se u petom razredu pridružilo još tri učenika iz drugih škola. Tako sada odjel pohađa 12 učenika – sedam djevojčica i pet dječaka. 
Posjetili smo ih na satu tjelesnog odgoja. Igrali su odbojku. Momci »protiv« cura. Nakon svakog seta poraženi su za »nagradu« (kažu kako kod njih nema kazni kad se izgubi) radili tjelesne vježbe. Naime, i među djevojčicama i među dječacima odbojka je, osim stolnog tenisa i košarke, izabrana kao sport koji žele prakticirati na satima tjelesnog. Odjel V. h sudjeluje i na raznim natjecanjima u okviru škole, pa i šire – na smotri recitatora, božićno-novogodišnjem sajmu, Hrckovom maskenbalu te natječaju »Zlatna ribica«, na kojem će se predstaviti sastavima o željama i zlatnoj ribici.. 
»Osim lijepe suradnje koju ja imam s razredom tijekom naše prve godine skupa, i drugi profesori te predmetni nastavnici znaju pohvaliti V. h. Zato sam doista ponosan što mogu biti njihov razredni starješina«, dodaje Tomislav Rac.
Svi učenici pohađaju sate vjeronauka, dok su za drugi izborni jezik, osim engleskog, izabrali njemački. Među ostalim izbornim predmetima slušaju i sate informatike. 
A kako im prolaze sati tjelesnog odgoja, pogledajte sami... 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika