Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

O prekograničnoj suradnji

U utorak je u Gradskoj kući održan sastanak župana Vukovarsko-srijemske županije Nikole Šafera s potpredsjednikom Skupštine općine Subotica Lazarom Barakovićem, članom Izvršnog odbora SO Subotica Mirkom Ostrogoncem i predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća na kojem se razgovaralo o mogućnostima poboljšanja prekogranične suradnje u više područja.
    U pratnji župana Šafera se nalazio i predstavnik Privredne banke Zagreb, a sudionike sastanka zanimala su i iskustva Podunavlja u procesu tranzicije i gospodarstvenog oporavka.

Izborna skupština
subotičke podružnice DSHV-a

Sedma redovita i izborna Skupština Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini – Podružnica Subotica održat će se u novoj zgradi subotičke Općine u nedjelju, 4. srpnja s početkom u 10 sati.

Zaustaviti prodaju
tuđe imovine

Subotičko udruženje za vraćanje imovine poziva sve građane koji imaju oduzetu imovinu, a koristi je »Nova brazda« iz Đurđina da se jave u kancelariju subotičkog Udruženja. Trebaju donijeti dokumentaciju koju su pribavili, a ako je nisu uspjeli kompletirati ili je nemaju, dat će izjavu koja će biti dostavljena Agenciji za privatizaciju u cilju zaustavljanja prodaje njihove imovine do donošenja Zakona o restituciji.
    Kancelarija je otvorena danas 2. srpnja, od 9 do 12 sati i od 17 do 19 sati na drugom katu Otvorenog sveučilišta u sobi broj 12. Informacije se mogu dobiti od predsjednika Subotičkog udruženja građana za vraćanje imovine Josipa Sekelja na telefon 063/ 514-508.

Donatori »Dužijance«

U ponedjeljak su pred novinarima gradonačelnik Géza Kucsera, direktor Fidelinke Slobodan Vujačić i predsjednik Organizacijskog odbora »Dužijance 2004« Grgo Kujundžić potpisali sporazum o donatorstvu programa ovogodišnjih žetvenih svečanosti. Prema dogovoru, glavni pokrovitelj i ovogodišnje Dužijance je Skupština općine, a Fidelinka će biti glavni sufinancijer s 300.000 dinara.

Posebna suradnja
s Osijekom

Potpredsjednik SO Subotica Lazar Baraković je izvijestio novinare o susretu s gradonačelnikom Osijeka Zlatkom Kramarićem, čija je knjiga »Jesu li političari krivi za sve?« prošloga četvrtka predstavljena u Subotici. Tom prigodom je, kako je rekao, zaključeno da ova dva grada imaju dobru suradnju na području kulture, no kako treba pojačati onu ekonomsku, te su stoga u pripremi ugovori o suradnji koje će potpisati ova dva grada, svakako poslije prihvaćanja istog od strane skupština oba grada. To bi bio prvi ovakav ugovor potpisan između dva grada iz Srbije i Hrvatske

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika