Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Junior vođa seniorske navale

Iako po godinama još uvijek junior. Vedran Kujundžić (1991.) uspješno igra za seniorsku momčad NK Đurđin za koji je na poziciji vođe navale u prvom dijelu sezone zabio šest pogodaka. Klub iz istoimenog mjesta pokraj Subotice trenutačno zauzima prvo mjesto u Područnoj subotičkoj ligi, a uspio je izboriti i plasman u finale Kupa na teritoriju grada. O nogometu i životnoj svakodnevici porazgovarali smo u kraćem razgovoru za naš tjednik.
Kada ste započeli aktivno bavljenje nogometom?
U Nogometnom klubu Đurđin, u čijem seniroskom sastavu danas nastupam, počeo sam trenirati već sa šest godina u najmlađoj kategoriji pjetlića. Od prvih početaka sve do danas promijenio sam nekoliko starosnih kategorija u kojima sam igrao za matični klub. Moj prvi trener bio je Nedeljko Horvat, koji mi je i danas trener u prvoj momčadi.
Jeste li uvijek igrali na poziciji centarfora ili ste i mjesto u momčadi tijekom godina mijenjali?
U osnovi, i počeo sam na mjestu navalnog igrača, ali sam igrajući za podmladak po potrebi igrao i u srednjem redu, no prelaskom u prvu momčad ponovno sam zauzeo »svoje« mjesto u vrhu navale.
Je li Vaša visina umnogome odredila nogometnu poziciju na kojoj igrate?
S visinom od 191 cm, možeš biti napadač ili obrambeni igrač, ali uvijek sam imao više afiniteta prema protivničkom golu. Glede visine, ona mi u znatnoj mjeri pomaže prilikom igre glavom, koja je i moja specijalnost, ali bih dodao kako unatoč višem stasu posjedujem i zapaženu brzinu, što je za igrača navale osobito važno.
Napadača se uvijek i isključivo pita za golgetersku bilancu. Kakva je Vaša?
Igrajući za sve selekcije kluba zabio sam puno golova, u omladinskoj majici igrajući u Područnoj ligi i preko stotinu. Seniorsku bilancu u tekućoj natjecateljskoj sezoni otvorio sam sa šest postignutih pogodaka u prvom dijelu prvenstva.
Vaši golovi jamačno su doprinijeli lijepom uspjehu Đurđina u prvom dijelu sezone.
Prije svega dobrom igrom cijele momčadi uspjeli smo polusezonu završiti na prvom mjestu Područne lige, s tri boda ispred Njegoševa i istaknuti ozbiljnu kandidaturu za plasman u viši stupanj natjecanja. Uz ligaški uspjeh, dobre igre smo pokazali u Kupu na teritoriju Subotice i uspjeli se plasirati u finale, skupa s momčadi Ljutova.
Planovi momčadi su poznati, a kakvi su Vaši osobni planovi glede nastavka nogometne karijere?
Jamačno bih želio i dalje igrati nogomet, možda biti i profesionalni nogometaš jednog dana, ali prije svega želim završiti školu, jer smatram kako je naobrazba iznimno važna u životu. U svom nogometnom usavršavanju nastojat ću ispraviti određene slabije strane svoj igre kao što je, prije svega, igra lijevom nogom i brže oslobađanje od lopte.
U koju školu idete i kako uspijevate uskladiti školske s nogometnim obvezama?
Pohađam Srednju tehničku školu, smjer elektrotehničar računala, u Subotici i svakodnevno putujem iz Đurđina. Zbog školskih obveza uspijevam trenirati samo dva puta na tjedan.
Ostaje li vremena i za neke slobodne aktivnosti?
Mimo škole i nogometa, slobodno vrijeme volim trošiti na računalne igrice, ali i kad god postoji vremena, osobito subotom, volim rekreativno zaigrati na male golove s mojim prijateljima.                    g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika