Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Veliki uspjeh hrvatskog plivanja na EP-u
Odličja i norme za OI
 
Na Europskom prvenstvu u 50 metarskim bazenima, održanom prošlog tjedna u nizozemskom Eindhovenu, hrvatska selekcija plivača ostvarila je zapažene rezultate, osvojila nekoliko medalja i potvrdila olimpijske norme za Peking. Najbolji hrvatski plivač Duje Draganja osvojio je srebro na 50 m slobodno (22,00), plivačica Sanja Jovanović uzela je broncu na 50 m leđno (28,17), a cjelokupan uspjeh, osvajanjem srebra i olimpijske norme,  zaokružila je štafeta 4x100 mješovito u sastavu: Kožulj, Rogulj, Todorović i Draganja isplivavši rezultat 3:36,32.
 
Predstavljen novi dres
Veće kockice
 
Prošlog tjedna upriličena je svečana promocija  nove majice hrvatske nogometne reprezentacije, dresa u kojemu je Hrvatska igrala prijateljski susret protiv Škotske u Glazgowu. Najnovija oprema ima znatno veće crvene kockice na prednjem dijelu, dok na pozadini gotovo u potpunosti dominira bijela površina u kojoj se nalazi ispisan broj igrača. Dres je izradio Nike, u tzv. dri-fit tehnologiji koja pomaže dužini suhoće tijekom igre, jer se tkanina brzo suši, a ovaj materijal mnogo više prianja uz tijelo i teže ga je povlačiti tijekom igre. Ovratnik je urađen u V izrezu, i plave je boje, a s njegove unutarnje strane se nalazi simbol pletera, dok je na stražnjoj strani ispisano »Hrvatska«.
 
EP 2010 u vaterpolu
Hrvatska domaćin
 
Po prvi puta u svojoj samostalnoj sportskoj povijesti Hrvatska će biti domaćin jednog velikog vaterpolo natjecanja, odlučeno je na nedavno završenom EP u nizozemskom Eindhovenu. Iako su za glavne favorite slovili Mađarska i Rumunjska, u zajedničkoj kandidaturi, dužnosnici LEN-a ipak su ukazali povjerenje gradu Zagrebu, koji će i formalno biti domaćin 29. Europskog prvenstva u vaterpolu. Sljedeće 28. EP održat će se, početkom srpnja u španjolskoj Malagi. U nekadašnjoj zajedničkoj državi Jugoslaviji, Split je 1981. godine bio domaćin EP u vaterpolu.
 
Indian Wells
Pobjede Ivanovićeve i Đokovića
 
Na turniru Masters serije igranom u Indian Wellsu, pobjedu u ženskoj konkurenciji izborila je Ana Ivanović (6-4, 6-3, protiv Ruskinje Kuznjecove), dok je u Novak Đoković slavio u muškom dijelu ždrijeba (6-2, 5-7, 6-3 protiv Amerikanca Fisha).
 
NLB liga
Parovi četvrtfinala
 
Nakon ligaškog dijela natjecanja NLB lige poznati su i parovi četvrtfinala NLB lige, a za plasman u polufinale regionalnog košarkaškog natjecanja borit će se: Partizan – Cibona, Zadar – FMP, Hemofarm – Budućnost, Crvena Zvezda – Olimpija.
 
U staroj Olimpiji
Paljenje olimpijske baklje
 
Svečanom ceremonijom paljenja olimpijske baklje u drevnoj Olimpiji, čiji je prvi nositelj Grk Alexandros Nikolaidis, olimpijski pobjednik u Taekwondou, započeo je njen put prema Pekingu, domaćinu ovogodišnjih Olimpijskih igara.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika