Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Prekogranična suradnja 
Subotice i Kiskunhallása
 
Predstavnici Srednje medicinske škole iz Subotice i županijske stručne škole »Garbai« iz Kiskunhallása potpisali su sporazum o prekograničnoj suradnji u ponedjeljak, 10. ožujka, u Gradskoj kući. »Namjeravamo s njima ostvariti suradnju na polju posjeta, praćenja načina realizacije njihovih programa kao i na polju sudjelovanja na natječajima koji su također prekograničnog karaktera«, rekla je ravnateljica Srednje medicinske škole Edit Sos. Rekla je i kako očekuju puno od potpisivanja sporazuma, jer »učenjem na iskustvima drugih, koji su korak ispred nas, svakako doprinosi razvoju našeg školstva«, dodala je ravnateljica subotičke škole. 
»Konkretno, imamo namjeru uputit jedan trilateralni projekt Belgiji koji uključuje školu iz   Kiskunhallása, subotičku školu te jednu obrazovnu instituciju iz Belgije. Cilj ovog projekta je izrada programa koji će na polju stručnog usavršavanja kozmetičara dati veliki doprinos razvoju tog obrazovnog profila«, istaknuo je Nándor Molnár ravnatelj škole »Garbai« iz Kiskunhallása te dodao kako bi već do kraja ove nedjelje trebalo doći do realizacije predaje tog projekta.
 
Klub »Mjesečina 6«
 
Skupština općine Subotica, resor za sport i omladinu, Udruga za pozitivnu komunikaciju »Klub 21« i Osnovna škola »Szécsényi István« otvorili su, prema najavi Andrije Romića, šesti klub »Mjesečina«  u četvrtak, 13. ožujka u OŠ »Szécsényi István« u Subotici.
»Klub ‘Mjesečina’ se bavi djecom koja su materijalno ugrožena te nemaju mogućnosti izlazaka i trošenja novaca na različite zabave pa ih mi u klubovima okup-ljamo kako bi se bavila određenim sportom. Odaziv djece je vrlo veliki i stoga se sada otvara već šesti klub na teritoriji općine Subotica«, rekao je Andrija Romić član Općinskog vijeća zadužen za sport i omladinu.  
 
Proljetna akcija čišćenja
 
Općina Subotica putem direkcije za izgradnju općine Subotica, dva puta godišnje organizira veliku akciju čišćenja i uređenja općine Subotica. U programu proljetne akcije čišćenja su sakupljanje i odnošenje čvrstog komunalnog otpada iz domaćinstava, prečišćavanje blokovskih zelenila i površina, saniranje divljih deponija, odnošenje čvrstog kabastog otpada...
Akcija čišćenja započinje u ponedjeljak, 17. ožujka s uređenjem Mjesne zajednice »Dudova šuma«.
 
Uređuje J. K. 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika