Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Poslije studija posao

Jelenu Jozić (1985.) sjećanja često ponesu u djetinjstvo u selo Bački Breg gdje je provodila ljetne i zimske raspuste kod bake i djeda. Ljeti je bilo najzanimljivije ići na Bajski kanal, a zimi je najinteresantnije bilo sanjkanje na bereškom nogometnom igralištu »Paja«. Sanjkanje je ovdje bilo posebno jer se s malog brežuljka osim saonica spuštalo i na džaku punom slame.
STUDIJ:  Jelena je završila dru-štveno-jezični smjer Gimnazije »Veljko Petrović« u Somboru, a trenutačno pohađa četvrtu godinu BK Univerziteta u Novom Sadu, odjela u Somboru. Pohađa smjer poduzetni menadžment-upravljanje poduzećem. Veoma je zadovoljna studijem i sviđa joj se sve što je vezano za njenu buduću profesiju: ekonomija, menadžment, komercijala, marketing i drugo. Nakon studija planira upisati poslijediplomski studij, odnosno master studij, a nakon toga se nada kako će pronaći i odgovarajući posao. 
PUTOVANJA: Putovala je često, a najljepša su joj Hodočašća mira i povjerenja na zemlji koje svake godine organizira Crkva. Do sada je bila u Parizu, Hamburgu, Milanu, Budimpešti, Ateni i Zagrebu. Putovanja je oduševljavaju, a najviše voli kada na putovanjima ima dobro društvo. Od svih gradova u kojima je boravila najviše joj se sviđa Milano i katedrala u tom gradu.
PRIJATELJI: Jelena ima širok krug prijatelja s kojima se uvijek voli družiti. Tako ima dobre prijatelje sa studija, iz crkve, a održala je i jako dobra prijateljstva iz srednje škole. S prijateljima najviše voli popričati uz kavu.
AKTIVNOSTI:  Pohađala je privatnu školu umjetničkog plesa u baletnoj dvorani Narodnog pozorišta u Somboru. Plesala je valcer, latino-američke i druge plesove. Pohađala je školu za dizajn udruge »Ravangrad« i završila je nekoliko tečajeva za kompjutore. Kraće se vrijeme bavila i tenisom u Teniskom klubu Žak iz Sombora. Ponekad radi promocije za jednu beogradsku agenciju. Imala je promocije »bambi« plazme i radila ankete za istraživanje tržišta i zastupljenosti određenih proizvoda na tržištu. U ovom poslu je bila uspješna, a i novčano nagrađena.
IZLASCI: Najinteresantnija su joj kućna druženja, a prije je voljela izlaziti na mjesta gdje su svirali tamburaši. Trenutačno u Somboru ne postoji mjesto gdje svira dobar tamburaški orkestar, nekada je to bio kazališni klub »Godo«, ali je nažalost zatvoren. Ponekad iziđe u »Dalmatinski podrum«.
 
Zlatko Gorjanac
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika