Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Susret poslodavaca i posloprimaca

Na prvom ovogodišnjem, a devetom po redu, sajmu zapošljavanja četrdesetak tvrtki iz Subotice i okolice ponudilo je 300 novih radnih mjesta. Između ostalih na sajmu su štandove imali: Željezničar, Fafa javor, Gabrić – Injženjering, Eurobank, Erste Bank, Aleksandro-Subotica, Foneko – Subotica, Delta Generali osiguranje, Pro Credit banka, Simex, Bratstvo, Commerce, a široka je lepeza ponuđenih poslova obuhvaćala radna mjesta za pravnike, ekonomiste, tehnologe, građevinske radnike svih profila i još mnogo drugih. Ako je suditi prema rezultatima proteklih sajmova, na kojima je svoj posao pronašlo nekoliko stotina nezaposlenih osoba, za očekivati je kako će i rezultati ove manifestacije izravnog susreta poslodavaca i posloprimaca, u organizaciji subotičke podružnice nacionalne službe zapošljavanja, biti više nego uspješni.
Branko Gabrić, »Gabrić – Inženjering« d.o.o.
Na sajmu smo prisutni u namjeri zapošljavanja 15 radnika u profilima koji su trenutačno i najtraženiji. Konkretno nudimo radna mjesta za: bravare, varioce i limare, a osim toga oglašavamo i jedno slobodno mjesto za građevinskog tehničara. Naša tvrtka radi od 1992. godine i bavi se izradama čeličnih konstrukcija, benzinskih crpki, hipermarketa i ostalih građevinskih objekata, a djelokrug rada je na području Subotice i većeg dijela Vojvodine. Nastup na sajmu zapošljavanja  vrlo je praktično iskustvo neposrednog upoznavanja potencijalne radne snage za mjesta koja nudimo. Ovo nam je treće sudjelovanje i uvijek smo uspjeli pronaći radnike koji su nam potrebni.
Gordana Orčić, suradnica za rad s poslodavcima u Subotičkoj filijali nacionalne službe za zapošljavanje
Ovo je deveti sajam koji organiziramo u  Sjeverno-bačkom okrugu i uspjeli smo okupiti 40 poslodavaca koji su oglasili 300 radnih mjesta. Zainteresiranost nezaposlenih osoba je veoma velika što se vidjelo i prema golemoj posjećenosti i  pokazanom zanimanju. Rezultate ovoga sajma bit ćemo u prilici analizirati tijekom sljedećih šest mjeseci, ali iz prethodnih iskustava možemo reći kako je uspješnost pronalaženja radnih mjesta viša od 30 posto. Iznimno je važno ustvrditi postojanje obostranog zadovoljstva poslodavaca i posloprimaca ovakvim manifestacijama  jer se ostvaruje neposredan kontakt i dolazi do bližeg upoznavanja zainteresiranih strana. Ukupno se zaprimi preko 2000 radnih životopisa, a osobe koje traže zaposlenje iskazuju zadovoljstvo zbog sve većeg broja poslodavaca na ovakvim sajmovima. No, ovisno o stupnju stručne spreme potencijalnih posloprimaca i potrebama tvrtki koje oglašuju slobodna radna mjesta, dolazi do realizacije i zapošljavanja.. Sljedeći će sajam zapošljavanja biti organiziran u Bačkoj Topoli 28. ožujka, a 11. travnja u Malom Iđošu.
Marija Crnković, trgovkinja
Nažalost, poslije dva desetljeća radnog iskustva, ostala sam bez posla prije dva mjeseca i na sajam zapošljavanja sam došla u namjeri pronalaženja radnog mjesta u trgovačkoj struci. Prihvatila bih i neki drugi posao, ukoliko bi to bilo moguće.
Blaženka Andrašić, trgovkinja
Nakon više od 20 godina radnog staža ostala sam bez posla. Voljela bih pronaći posao u svojoj, trgovačkoj struci, ali sam spremna i  prekvalificirati se za neki drugi posao.                                       g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika