Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Od 23. veljače do 1. ožujka
PBZ Zagreb Indoors 2008
 
Glavni grad Hrvatske ponovno će idućeg tjedna biti u središtu svjetske teniske pozornosti zahvaljujući trećem izdanju PBZ Zagreb Indoorsa, koje će se igrati u Domu sportova od subote, 23. veljače, sve do finalnog dana u subotu, 1. ožujka. Hrvatska spada u red privilegiranih »teniskih« država koje se mogu pohvaliti domaćinstvom dva ATP turnira, jer, pokraj umaškog »Croatia Opena«, tijekom zimske sezone i Zagreb ugošćuje mnoge od najboljih svjetskih tenisača na dvoranskom natjecanju. Ove godine, u nešto kasnijem terminu posljednjeg tjedna veljače, turnir u svom trećem izdanju nastavlja kontinuitet i svi ljubitelji tenisa bit će u prilici pratiti nastupe najboljih hrvatskih tenisača u borbi za naslov i ATP bodove. Organizator je uspio osigurati nastup Ivana Ljubičića, Ive Karlovića, Marina Čilića i Marija Ančića, a pozivnicu (wild card) dobio je i Roko Karanušić, koji jedini nema izravan ulazak u turnir na osnovu plasmana na svjetskoj ljestvici. 
Na osnovu uvida u listu prijavljenih igrača odmah se zamjećuje jačina natjecanja u kojemu je posljednji tenisač koji je »ušao« u glavni ždrijeb Nijemac Rainer Schuttler, trenutačno 92. igrač svijeta, a većina ostalih igrača je plasirana ispod 70. mjesta. Pokraj domaćih asova publika će moći uživati u igri: Simona, Santoroa, Mahuta Llodre, Clementa, Giquela (Fra), Mayera, Berrera, Zvereva (Nje), Seppija i Bollelija (Ita), Tipsarevića (Srb), Rochusa O. (Bel), Gulbisa (Lat), Koubeka (Aut) i Garcie-Lopeza (Špa). Glavni turnir započinje u ponedjeljak, 25. veljače, susretima prvoga kola, a igra se za nagradni fond od 370.250 eura. Glavni susret svakoga dana igrat će se s početkom u 16.45 h uz izravni televizijski prijenos.
 
Juniorski kup Srbije
Naslov za Ninoslava Štefaneka
 
Pobjedom u konkurenciji do 50 kg mladi hrvač Spartaka Ninoslav Štefanek osvojio je prvo mjesto na juniorskom kupu Srbije, održanom prošlog vikenda u Subotici.
»Borba je bila vrlo kratka, jer sam svog protivnika uspio tuširati već nakon 30 sekundi. Ovo je jedan od mojih većih uspjeh u dosadašnjoj hrvačkoj karijeri, osobito zato jer imam samo petnaest godina a nastupio sam u konkurenciji natjecatelja do dvadeset godina starosti. Sljedeće natjecanje je kadetski kup, koji je na programu 1. ožujka«, rekao je u kraćoj izjavi Ninoslav Štefanek. 
 
Svjetski kup
Kostelić drugi na Sljemenu
 
U prvoj muškoj slalomskoj utrci Svjetskog kupa voženoj na Sljemenu prošle nedjelje, najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je drugo mjesto, iza pobjednika Austrijanca Matta, i nastavio sjajan niz uspjeha u posljednjih pet utrka u kojima je osigurao mjesto na pobjedničkom podiju.
 
Sony Ericsson Open 2008
Karanušić pobjednik
 
Hrvatski tenisač Roko Karanušić pobjednik je teniskog Challengera Sony Ericsson 2008  igranog prošlog tjedna na terenima TK »Gemax« u Beogradu za nagradni fond od 106.500 eura. U finalnom susretu dosad najvećeg  profesionalnog teniskog turnira igranog na teritoriju Srbije, peti hrvatski reket je svladao Nijemca Petzchnera s 5-7, 6-1, 7-6 i osvojio svoj drugi naslov na cheallengerima. Pobjeda u Beogradu donijela mu je i najbolji ranking karijere i trenutačno zauzima 101. mjesto ATP ljestvice.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika