Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Tri dana praznika plesa

Državno prvenstvo u standardnim plesovima 2008. i međunarodni plesni turnir u Subotici
Tri dana praznika plesa 
 
»Posredstvom Plesnog saveza Srbije, Plesni klub ‘Fiesta’ dobio je suglasnost IDFS-a (International Dance Sport Federation) za mogućnost organiziranja međunarodnih turnira plesa. Tako smo sada, po drugi put pod njihovim pokroviteljstvom a ukupno treći put u Subotici organizirali tri dana praznika plesa«, kaže predsjednik Plesnog kluba »Fiesta« Dušan Kirćanski. 
Državno prvenstvo u standardnim plesovima 2008. održat će se u petak, 7. ožujka, u Dvorani sportova u Subotici. Plesni parovi će se natjecati u nekoliko skupina: pioniri, mlađi omladinci, omladinci, stariji omladinci i seniori. Organizatori očekuju oko 100 plesnih parova koji će se boriti za titulu državnog prvaka Srbije za 2008. godinu. Rok prijave za sudjelovanje na prvenstvu je 1. ožujak.
»U subotu nastavljamo s plesom u Dvorani sportova i očekujemo više od 250 parova iz 16 država« – najavljuju organizatori. Međunarodni turnir plesa »Zlatibo2r voda Fiesta open 2008.« u organizaciji IDSF-a, DSFS-a i plesnog kluba »Fiesta« održat će se 8. i 9. ožujka. Parovi će se natjecati u latino i standardnim plesovima. Pokrovitelj plesnog turnira je Skupština Općine Subotica.
Klub »Fiesta« je osnovan sredinom 2001. godine i njihov rad se bazira na spoju najsuvremenijih iskustava klubova članica međunarodne plesne federacije i višegodišnjeg iskustva Fiestinih trenera, instruktora i uprave. Programi su namijenjeni svima, od apsolutnih početnika, preko rekreativaca do vrhunskih sportaša. »S obzirom na današnji ubrzani način života, praćen stalnim stresovima, ples je idealni lijek za poboljšanje psihofizičke kondicije, jer oslobađa dugotrajno nakupljanu negativnu energiju! Najvažnije od svega – ples je izvrsna zabava za sve uzraste!« – poručuju iz plesnog kluba »Fiesta«. Svi zainteresirani mogu dobiti više informacija na www.fiesta.org.yu 
J. K.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika