Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Skijanje
Snježna kraljica 2008.
 
Danas, u petak 15. veljače, i u nedjelju, 17. veljače, Zagreb i Sljeme bit će u centru pozornosti svjetskog alpskog skijanja. Po prvi puta u povijesti Hrvatska će organizirati i mušku slalomsku utrku, nakon što je ženski slalom već četvrtu godinu našao svoje mjesto u stalnom rasporedu Svjetskog kupa. Dupli program započinje u petak u 15 sati prvom slalomskom utrkom skijašica, a drugi slalom je predviđen u 18 sati. Za nedjelju 17. veljače predviđena je muška slalomska utrka koja započinje prvom vožnjom u 10:15, a nastavit će se drugom vožnjom, koja bi trebala biti na programu od 13:15 sati. Za 17 sati je predviđena revijalna humanitarna utrka skijaških legendi, što će dodatno obogatiti atraktivni cjelodnevni program na Sljemenu, a očekuje se nastup Janice Kostelić, Ingemara Stenmarka, Alberta Tombe, Bojana Križaja i mnogih drugih velikana bijelog snježnog sporta.   
 
Nogomet
Pripreme u tijeku
 
Nogometaši NK »Bačka« iz Subotice marljivo odrađuju svoje zimske pripreme za nastavak sezone u Drugoj vojvođanskoj ligi, trenirajući na svom stadionu pokraj Somborske kapije. Prema riječima trenera Miloša Cetine, ove zime momčad nije otputovala nigdje zbog dobrih domaćih  vremenskih uvjeta za rad, a dosad su odigrana dva prijateljska susreta. Protiv Zlatibor vode zabilježen je minimalan poraz (0-1), ali je u utakmici s Vinogradarom ostvarena minimalna pobjeda (1-0). Do početka proljetnog dijela prvenstva, koje započinje u drugom tjednu ožujka na domaćem travnjaku protiv Solunca iz Rastine, planirano je igranje još nekoliko prijateljskih kontrolnih susreta. Ambicije kluba su osigurati plasman u gornjem dijelu tablice i mjesto u budućoj reorganiziranoj ligi.
Košarka
Zagrebu kup Krešimira Ćosića
 
Osvajanjem naslova pobjednika košarkaškog kupa Hrvatske, KK »Zagreb« je osvojio prvi trofej u svojoj povijesti. Pobjedom protiv favorizirane momčadi Cibone (75-73) u finalnom susretu Final foura, pokal »Krešimir Ćosić« našao se u rukama slavljenika iz zagrebačke četvrti Trnsko, predvođenih iskusnim stručnjakom Željkom Pavličevićem. Zanimljivo je istaknuti kako je finale kupa između Zagreba i Cibone bilo prvo zagrebačko finale kupa Hrvatske.    
 
Rukomet
Pobjeda na startu
 
U prvom kolu drugog kruga Lige prvaka rukometaši hrvatskog šampiona Croatia osiguranja slavili su važnu pobjedu (29-23) protiv španjolske momčadi Portland San Antonia. Susret u zagrebačkom Domu sportova pobudio je veliki interes publike, a nekoliko stotina navijača je čak ostalo ispred ulaznih vrata. Posve razumljivo, jer su za protivničku momčad nastupali najbolji hrvatski i svjetski igrač Ivano Balić, te sadašnji i nekadašnji hrvatski reprezentativci Davor Dominiković i Valter Matošević.                                                                                        g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika