Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Razgovor čelnika HNV
s rukovodstvom
Radio Subotice

Na inicijativu i poziv rukovodstva Radio Subotice čelnici Nacionalnog vijeća hrvatske nacionalne manjine u Srbiji i Crnoj Gori posjetili su ovu medijsku kuću i obavili razgovor u srijedu 16. lipnja 2004. godine u prostorijama Radio Subotice.
    U razgovoru se razmatrala aktualna problematika vlasničke transformacije medija kao i nastali problemi zbog neusuglašenosti zakonskih rješenja kojima se regulira rad posebno radijskih medija. Čelnici Nacionalnog vijeća hrvatske nacionalne manjine su se založili za dalju profesionalizaciju i pojačanje Uredništva na hrvatskom jeziku ove radijske kuće.
    U razgovoru su sudjelovali ravnatelj Radio Subotice Antal Biacsi, potpredsjednik UO Radio Subotice Franjo Vujkov, te predsjednik HNV-a mr. sc. Josip Ivanović, predsjednik Izvršnog odbora HNV-a Lazar Vojnić Hajduk, i predsjednik HNV-ovog Odbora za odnose s Državom i predsjednik DSHV-a Petar Kuntić.

 Sredstva za 101 instituciju

Za manifestacije u kulturi subotička lokalna samouprava izdvojila je 2.700.000 dinara, koji će biti dodijeljeni 101-om kulturno umjetničkom društvu, institucijama i nevladinim organizacijama. Najveću dotaciju u iznosu od 200.000 dinara dobio je Mađarski kulturni centar »Népkör« za organiziranje III. Interetno festivala, a po 100.000 dinara dobili su Muzička škola, Salaško kazalište Novi Sad i YU Fest za organiziranje Etnofesta 2004. Ostali su dobili manje iznose. Gradska vlada dala je suglasnost i za rješenje o dodjeli 1.800.000 dinara za nakladničke projekte. Najveću dotaciju dobio je Gradski muzej za tiskanje knjige »Gradotvorci«.

Međunarodni festival
United Games-a

Od 20. do 27. lipnja u Subotici se ponovno održava međunarodni festival United Games-a. Festivalu prisustvuju mladi iz Austrije, Mađarske, Njemačke, Češke, Slovenije i Subotice. Slogan festivala je »More than words…« (»Više od riječi«). Za vrijeme festivala, mladi će sudjelovati u lokalnim projektima, među koje spadaju obnavljanje enterijera vrtića Béla Csikos, farbanje dvorišta igraonice Abrakadabra, jedan dvodnevni tečaj u radu s mladima, itd.

Skupština Udruženja
za povraćaj imovine

Obavještavaju se svi zainteresirani za povraćaj imovine da će se Skupština Udruženja za povraćaj imovine na teritoriju Subotice i okolice održati 27. lipnja s početkom u 12 sati u Velikoj vijećnici Gradske kuće.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika