Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Pobjeda humanosti

Do sada nezabilježen broj gostiju na ovogodišnjem Balu gradonačelnika dokaz je koliko Subotičani podržavaju ideju humanosti. Bal gradonačelnika održan je u subotu, 21. veljače, u Maloj gostioni na Paliću, a ovogodišnja donacija namijenjena je uvođenju grijanja u dnevnom boravku ispostave specijalne škole »Žarko Zrenjanin« u Banijskoj ulici.
Ove je godine domaćin ovoga bala po prvi put bio gradonačelnik Subotice Saša Vučinić sa suprugom. On je, otvarajući bal, naglasio humanost posjetitelja: »Dolaskom na ovaj bal pokazali ste kako čuvate čovjeka u sebi. To je nešto najznačajnije. Očekujem da svojim dobrim raspoloženjem proslavite čovjeka u sebi. Subotica je grad ljudi koji njeguju ideju čovjekoljublja. Osobito je potrebno tu ljubav iskazati onda kada se radi o ljudima koji nemaju ili ne mogu ono što ostali mogu. Tada je obveza veća i značajnija.« 
Za ovogodišnji Bal gradonačelnika prodano je 245 ulaznica. Od nekadašnjih gradonačelnika na balu je bio nazočan samo njegov utemeljitelj József Kasza. Gosti su se zabavljali uz kvintet Gábora Bunforda i vokalnu solisticu Svetlanu Paladu, potom je nastupila mlada pop zvijezda iz Mađarske Henrietta Dér, pa novosadska flamenko trupa »La sed gitana« i specijalni gosti, asovi ex YU glazbene scene Dejan Cukić i Aki Rahimovski. U ponoć je organizirana humanitarna tombola, za koju su nagrade osigurala renomirana subotička poduzeća. 
Na ovogodišnjem Balu gradonačelnika prikupljeno je 540.000 dinara za dnevni boravak osnovne i srednje škole »Žarko Zrenjanin«, priopćio je Vučinić. Od svih dosadašnjih balova gradonačelnika to je najveći iznos, a i odziv gostiju bio je rekordan. Ta sredstva su više nego dovoljna za završetak uvođenja grijanja u objekt u Banijskoj ulici, jer će ostati i za kupovinu stola za sito-tisak, kao i za neke druge namjene, o čemu će odlučivati u školi. Dio sredstava je već uplaćen školi, a drugi dio bit će uplaćen kada svi plate ulaznice za bal. Vučinić je rekao kako je cvijeće, koje je na balu dobila njegova supruga, podijeljeno našim najstarijim sugrađankama u Gerontološkom centru. 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika