Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Hrckov maskenbal

Princeze, šeici, spajdermeni, cvjetići, klaunovi, kuharice, liječnici, nogometaši, zečići… mogli su se vidjeti u petak, 25. siječnja, u lijepo uređenoj dvorani Križevačkog trgovačkog centra u Subotici. Na »Hrckovom« maskenbalu sudjelovalo je oko pet stotina djece. Na samome početku djeca su se igrala šarenim balonima, kojih je bila prepuna dvorana, te su sa znatiželjom gledali jedni u druge. Mnogi nisu uspjeli prepoznati svoje drugove. Kada su se opustila, plesala su uz veselu glazbu i u »vlakiću« obilazila cijelu dvoranu, ispunivši prostor šarenilom i razdraganošću. Na maskenbalu su se okupila djeca iz – Subotice, Sombora, Novog Sada, Vajske, Bođana, Plavne, Sonte, Bačkog Monoštora, Bačkog Brega, Golubinaca, Đurđina, Tavankuta. 
Mališane je pozdravila konzulica gerant Generalnog konzulata RH u Subotici Ljerka Alajbeg, koja se zahvalila »Hrcku« na tome što je i ove godine organizirao ovaj prekrasni maskenbal. Konzulica je poželjela uspješan nastup svima te poručila da je maskenbal dan kada možemo biti netko drugi, a sve druge dane smo ono što zapravo i jesmo – vrijedni učenici, pametna i vrijedna djeca.
Žiri u sastavu – Marija Šeremešić, Katarina Čeliković i Stipan Katačić, imao je veoma tešku zadaću, s obzirom na to da su sva djeca imala zanimljive i maštovite maske. Prvu skupnu nagradu dobilo je pet gusara iz Sombora, koji su nagrađeni knjigama i slasticama. Pokraj ove, dodijeljeno je još dvadeset »Turbo limač« nagrada. Među nagrađenima su djeca koja su nosila maske – medvjedića dobrog srca, Spužva Boba, snjeguljice, bake, Kineskinje, dunje, Zvončice, suncokreta, mumije, Indijanca s lulom, Meksikanca, licitarskog srca, vozača formule, pčelice... Šesta nagrada pripala je princezama i vitezovima iz Plavne, petu nagradu dobila je sv. Marija iz Radio Marije iz Novog Sada, četvrta nagrada pripala je novinskoj dami iz OŠ »Sveti Sava« iz Subotice, treća nagrada pripala je snjegoviću iz Vrtića »Marija Petković – Sunčica« iz Subotice, druga »papi« iz Bačkog Brega, a prvu nagradu je dobila dama bez glave iz OŠ »Matko Vuković« iz Subotice. 
Nakon revijalnog dijela za svu djecu su bili osigurani MC Donald‘s paketići. Maskenbal je organizirala NIU »Hrvatska riječ«, a u organizaciji  su se istaknule predsjednica Organizacijskog odbora Ivana Petrekanić-Sič i Nada Sudarević.
M. Tucakov
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika