Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Nastavak kontinuiteta

Na prigodnoj tiskovnoj konferenciji u Plavoj vijećnici Gradske kuće, u petak 25. siječnja, direktor »Subotičkih novina« Miodrag Bata Ognjanov i glavni i odgovorni urednik Đorđe Dragojlović, upoznali su javnost s budućim planovima najstarijeg gradskog tjednika i obilježavanjem malog jubileja postojanja lista. Naime, prvi broj »Subotičkih novina« pojavio se još 1. siječnja 1893. godine, i mijenjajući nekoliko imena u svojoj povijesti, (od 1945. sve do 1956. godine izlazio je pod nazivom »Hrvatska riječ«), zaživio sve do današnjih dana, premošćujući praktično tri stoljeća informiranja o događanjima u Subotici.
 
Miodrag Bata Ognjanov, direktor
»Subotičke novine« ovom prigodnom tiskovnom konferencijom i večernjim programom u hotelu »Glorija« proslavljaju 115 godina svog postojanja. Planovi za budućnost su nam veliki i pozitivni, prije svega idemo na povećanja tiraže, poboljšanju kvalitete tekstova, kao i unapređenju tehničke opreme našeg lista. Sve navedene zamisli nastojat ćemo realizirati u sljedeća dva-tri mjeseca. Glede suradnje s »Hrvatskom riječi«, nju ćemo nastojati dalje njegovati i razvijati
 
Đorđe Dragojlović, glavni i odgovorni urednik
Uređivačka politika lista se neće mijenjati, »Subotičke novine« će ostati list građanske orijentacije okrenut svim Subotičanima i tome ćemo biti, da tako kažem, konzervativno čvrsti, ali istovremeno ćemo naravno biti i otvoreni za sve što je novo. Vjerujem kako ćemo ovu godinu završiti s tiražom koja će nam biti sasvim dovoljna za normalan život našeg tjednika, a nastojat ćemo znatno agresivnije djelovati tijekom sljedećih mjeseci i širiti svoju djelatnost i na druga izdanja i proizvode naše kuće.
D. P.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika