Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Evidentiranje po~elo u ponedjeljak

Evidentiranje zaposlenika i bivših zaposlenika koji imaju pravo na prijenos akcija bez naknade u javnim poduzećima koja su predmet privatizacije, obavit će se u filijalama Nacionalne službe za zapošljavanje. Prema informaciji iz subotičke filijale ove službe, evidentiranje će se odvijati u sljedećim rokovima za prijavljivanje: od 28. siječnja do 30. ožujka 2008. godine Naftna industrija Srbije i JAT Aireways; od 31. ožujka do 30. svibnja A.D. Galenika i Telekom Srbija, a od 31. svibnja do 31. srpnja 2008. godine Elektroprivreda Srbije i Aerodrom »Nikola Tesla«.
Svi koji se žele evidentirati moraju to učiniti osobno, bez obzira gdje imaju prebivalište. Prigodom prijavljivanja potrebno je pripremiti sljedeću dokumentaciju: važeću osobnu iskaznicu na uvid; preslik osobne iskaznice; original uvjerenja o državljanstvu Republike Srbije ne starije od 6 mjeseci; preslik radne knjižice ovjerene u poduzeću, a za umirovljenike ovjerene u Republičkom fondu za mirovinsko i invalidsko osiguranje; potvrdu o ostvarenim godinama staža koju izdaje poduzeće (na obrascu koji pripisuje NSZ) za čije se akcije zaposlenici i bivši zaposlenici prijavljuju.
Uvjeti za evidentiranje zaposlenika i bivših zaposlenika su: da su navršili 18 godina života zaključno s 31. prosincem 2007. godine i da su na dan evidentiranja bili upisani u birački popis mjerodavnih općinskih tijela; da su na dan stupanja na snagu ovog zakona (3. siječnja 2008. godine) državljani Republike Srbije; da su na dan 30. lipnja 2007. imali prebivalište na teritoriju Republike Srbije, odnosno status privremeno raseljene osobe s Kosova i Metohije; da pravo na akcije bez naknade nisu na bilo koji način ostvarili u skladu sa Zakonom o svojinskoj transformaciji; da pravo na stjecanje kapitala bez naknade nisu u cijelosti ostvarili u skladu sa Zakonom o privatizaciji.
U priopćenju subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje navodi se kako se evidencija obavlja počevši od ponedjeljka 28. siječnja u vremenskom razdoblju od 14 do 19 sati, u sobu broj 84 na III. katu. Sve informacije mogu se dobiti besplatnim pozivom samo s fiksnog telefona na broj 0800 100 400. Nepokretne osobe prijavljuju se na ovaj broj, nakon čega će ih posjetiti povjerenstvo koje će obaviti prijavu za besplatne akcije.
Z. P.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika