Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Poraz za neizvjesnost

Kada ovaj tekst bude pred vama, sve će biti posve jasno u I četvrtfinalnoj skupini i bit će poznata oba sudionika sutrašnjeg polufinala na Europskom rukometnom prvenstvu u Norveškoj. Iskreno se nadamo kako će ovaj komentar dosad odigranih susreta biti samo ugodno prisjećanje na igre koja je pružila Hrvatska reprezentacija, jer zbog tiskarskih rokova nismo u mogućnosti ispratiti preostala dva (odlučujuća) susreta u skupini.
PRVI KRUG: U svojoj skupini, u Stavangeru, momčad izbornika Červara igrala je kako dolikuje jednoj od najboljih svjetskih selekcija i zabilježila sve tri pobjede u prvom i eliminacijskom dijelu natjecanja najboljih nacionalnih reprezentacija kontinenta. U uvodnom susretu šampionata svladana je Poljska (32-27), aktualni viceprvak svijeta, i najavljene su aspiracije (kao i uvijek) prema najvišem cilju i osvajanju jedne od medalja. Uslijedile su pobjede protiv Češke (30-26) i uvijek neugodne Slovenije (29-24), i Hrvatska se plasirala kao prvoplasirana momčad skupine A u I. četvrtfinalnu skupinu, skupa s: Poljskom i Slovenijom (Skupina A), i Norveškom, Danskom i Crnom Gorom (Skupina B). Iz prvog dijela natjecanja Hrvatska je ponijela maksimalna četiri boda u nastavak šampionata.
HRVATSKA – DANSKA 20-30: Uvjerljivi poraz u prvom susretu četvrtfinalne skupine posve je iznenadio sve koji su gledali ovaj susret u utorak, 22. siječnja. Istina, još prije same utakmice bilo je poznato kako je Danska izuzetno jaka momčad, koja igru bazira na snazi i brzini, posebice kontrama. Ali ipak, vjerojatno nitko nije mogao pretpostaviti kako će se posljednji sudački zvižduk oglasiti pri stanju od čak deset golova prednosti na protivničkoj strani. Hrvatska se jednostavno nije mogla prepoznati, ne u sivilu nego u »tami« (riječi komentatora Sušeca) svoje igre. Ništa nije funkcioniralo, ni u obrani, a još manje u napadu. A kako to u rukometu biva, protivnički vratar Hvidt »zaključao« je svoja vrata i gol jednostavno nije htio. Danci su postizali svoje pogotke, a Hrvatska promašivala svoje šanse. Plus, nekoliko neiskorištenih sedmeraca. Bilo i ne ponovilo se...                                                      g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika