Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Bogat spektar koreografija

Bogat spektar koreografija i veselo ozračje na sceni obilježilo je tradicionalni godišnji koncert prve, reprezentativne, skupine Folklornog odjela HKC »Bunjevačko kolo«, održan u subotu 19. siječnja, u Velikoj dvorani HKC »Bunjevačko kolo« u Subotici. 
»Uložili smo mnogo energije u ovaj koncert«, kaže umjetnički voditelj Folklornog odjela HKC »Bunjevačko kolo« Davor Dulić. »Nadam se da je publika primijetila kako je ove godine pomlađen prvi ansambl, da smo imali 23 debitanata na sceni. Vjerujem kako je to publika primijetila samo likom, a ne kvalitetom i iskustvom, s obzirom da je tu večeras bilo mnogo članova mlađih od 18 godina«.  
Nakon uvodnih riječi predsjednika HKC »Bunjevačko kolo« Mirka Ostrogonca, uslijedio je blagoslov kuće. »Iskoristili smo ovu prigodu blagoslivljati našu kuću, HKC ‘Bunjevačko kolo’, gdje boravimo svakodnevno. Jednostavno, procijenili smo kako bi ovaj koncert, kada je prisutno vodstvo HKC ‘Bunjevačko kolo’, publika i općenito prijatelji ‘Bunjevačkog kola’, mogao biti pogodan trenutak za blagoslov kuće«, pojašnjava Davor Dulić. Blagoslov kuće, dvorane HKC »Bunjevačko kolo«, obavio je katedralni župnik mons. Stjepan Beretić.
Sudeći po pljesku publike, reprezentativna skupina Folklornog odjela, iako amaterski ansambl, uspjela je prenijeti bar dio umjetničkih zamisli autora kroz prikazane koreografije. Također, ono što je možda još važnije, zaslužili su pljesak za temperamentnu izvedbu i emocije koje su prikazali kroz pjesmu i ples. Od najavljenih novih koreografija, premijerno su izvedeni plesovi iz Bizovca te plesovi s otoka Brača, dok je još nekoliko pripremljenih koreografija, iz tehničkih razloga, izostalo.                       g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika