Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Drugi krug izbora u Srbiji

Tek što su priopćeni preliminarni rezultati predsjedničkih izbora u Srbiji, dvojica kandidata koji su ušli u drugi izborni krug krenuli su u kampanju da očuvaju biračko tijelo, ali i da pridobiju nove pristaše.
Aktualni predsjednik Boris Tadić novi krug kampanje zasnivat će na europskim integracijama, dok njegov rival, kandidat radikala Tomislav Nikolić, biračima nudi promjene. Još uvijek se ne zna koga će stranke čiji su kandidati završili izbornu trku podržati u drugom krugu. 
Tadić je izjavio da je veliki optimista pred drugi krug izbora, jer će građani znati, kako je rekao, da odaberu između puta k Evropi i povratka u izolaciju. 
»Izvanredan rezultat u prvom krugu dobra je polazna osnova za pobjedu u drugom krugu, kojoj nikad nismo bili bliži«, riječi su generalnog tajnika Srpske radikalne stranke Aleksandra Vučića.
 
Priopćenje za javnost DSHV-a
Podr{ka Borisu Tadi}u
Demokratski savez Hrvata u Vojvodini poziva sve svoje  članove,  simpatizere i sve Hrvate u Srbiji da izađu  na predsjedničke izbore, koji će se održati 3. veljače 2008. godine. »Ovo nisu obični izbori, već izbori  o kojima će ovisiti naša budućnost. Živimo u vremenu kada su ljudi  skloni izbjegavanju odgovornosti, a vrijeme  koje živimo ne dopušta nam uzmake i to zbog nas, naših  obitelji i budućnosti našeg naroda«, kaže se u priopćenju koje je uputila ova stranka. 
DSHV smatra kako o ovim izborima ovisi put kojim će Srbija ići. »Hoće li to biti put stranputice, neizvjesnosti, avanturizma, ratova i izoliranosti, ili put nade, demokracije i suradnje sa svim demokratskim i europskim zemljama, prije svega, ovisi o  glasačima«, navodi se u priopćenju te se pozivaju građani da daju svoj glas aktualnom predsjedniku Republike Srbije  Borisu Tadiću. 
»Uvjereni  smo kako će se gospodin Boris Tadić izboriti da se  više ne borimo u novim ratovima, već da će stvoriti ozračje demokratičnosti u kojem će vladati   poznate  i trajne vrijednosti. Njegov protukandidat dolazi iz sasvim drugog svijeta, svijeta koji je odavno iza nas. Moraju se razgrnuti ideologijske magle i predrasude radikala koje su prekrile našu političku scenu  i vidjeti njihova djela zbog kojih njihov predsjednik boravi u Den Haagu«, navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik stranke Petar Kuntić. 
 
Boris Tadi} kod biskupa Ivana Penzesa
 
U okviru svoje predsjedničke kampanje drugog izbornog kruga, aktualni predsjednik Srbije, Boris Tadić, posjetio je 22. siječnja  subotičkog biskupa Ivana Pénzesa. Posjet, koji je trajao oko sat vremena, bio je zatvoren za javnost. Na njemu su pokraj biskupa i predsjednika sudjelovali mons. Andrija Kopilović, biskupijski ceremonijar, te Saša Vučinić, predsjednik Općinskog odbora Demokratske stranke i predsjednik Skupštine općine Subotica. Nakon razgovora biskup je gospodinu Tadiću pokazao novoizgrađenu zgradu bogoslovije u biskupijskom dvorištu. 
 
Podr{ka Tadi}u
 
Demokratska zajednica Hrvata i Hrvatska bunjevačko šokačka stranka pozvali su glasače da u drugom izbornom krugu izađu na birališta u što većem broju i podrže predsjedničkog kandidata Borisa Tadića.
 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika