Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Održavanje festivala EXIT pod pitanjem

Glazbeni festival EXIT koji se četvrti put zaredom treba održati ovog ljeta u Novom Sadu na Petrovaradinu, doveden je u pitanje. Čelnike EXIT-a Dušana Kovačevića i Bojana Boškovića privela je policija zbog sumnji na nezakonite radnje i odredila im pritvor od 30 dana, priopćila je glasnogovornica EXIT-a Aleksandra Kolar. Ona je dodala kako su Kovačević i Bošković zbog toga stupili u štrajk glađu, a da je privođenje dio »prljave političke kampanje protiv EXIT-a«.
    Predsjednik Skupštine Vojvodine Nenad Čanak tim povodom je izjavio: »Očito su u Beogradu svi bezgrešni. Ovo je jasan napad na sve nas. Održat ćemo sastanke na razini Pokrajine i s gradskim ocima da vidimo kako da se branimo. Politička policija nikad nije odlazila iz Novog Sada, samo je jedno vrijeme mirovala. Ovi momci su krivi što nisu palili džamije i razbijali Novi Sad, a oni koji su to uradili, i pored svih dokaza, još su na slobodi. Smetnja je što se nešto dobro dešava u Novom Sadu. Sada svi treba da iselimo, da ne bismo bili uhapšeni. Ovog puta bahaćenje neće ići tako lako i neko će morati da plati za to«, rekao je Čanak za »Dnevnik«.
    Savjetnik ministra za kulturu Bora Đorđević kaže da je uhićenje članova »Exita«, ukoliko je izvršeno zbog političkih razloga, glup potez. »Ako je netko to učinio zbog političkih razloga, onda je riječ o ‘političkom slijepcu’. Exit je bitan i potreban našoj sredini. Užasno bi bilo ovogodišnji festival na bilo koji način osujetiti«, rekao je Bora Đorđević za novosadski »Dnevnik«.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika