Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Stare pjesme u novom ruhu

Nakon uspješnog koncerta proteklog vikenda u novosadskoj sinagogi, Subotički tamburaški orkestar i Vojvođanski mješoviti zbor priredili su reprizu u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici u utorak, 15. siječnja. Slušajući koncert pod nazivom »Novogodišnji gala koncert« publika je uživala u dva sata kvalitetnog i nesvakidašnjeg repertoara. »Na programu su se našle poznate pjesme obrađene na jedan više umjetnički način. Namjera nam je bila da se ove pjesme obuku u ‘novo ruho’ i tako približe svjetskoj publici, te u budućnosti prezentiraju širom Europe. Naime, iskustvo nam govori kako je do sada naša pjesma u izvornom obliku za većinu svjetske publike bila samo jedna egzotika i ništa više«, pojašnjava ravnatelj Subotičkog tamburaškog orkestra Stipan Jaramazović.
Nazočni na koncertu mogli su čuti Vojvođanski mješoviti zbor, kojim je dirigirao Andrej Bursać, u izvedbi pjesama – »A što ti je mila kćeri«, »Sedi Mara«, »Ko te ima taj te nema – Jesenje lišće«, »Noćas nisu sjale« te »Ja sam rođen tamo na salašu – Škripi đeram« u novom aranžmanu, kojeg je uradio Zoran Mulić.
Subotički tamburaški orkestar izveo je splet »Gine vene…«, splet mađarskih pjesama u aranžmanu Stipana Jaramazovića te »Ča Lozine vragolije« u aranžmanu Stipana Prćića Baće. Pjesmom »Tijo noći – Nebo je tako vedro« započeli su dio zajedničkog programa. Tako je publika do kraja večeri, uz dva bisa, uživala u numerama za koje aranžman potpisuje Zoran Mulić. 
Generalni pokrovitelj ovog koncerta bilo je Izvršno vijeće AP Vojvodine.
J. Kujundžić
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika