Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Konstituiran novi Upravni odbor NIU »Hrvatska rije~«

Na sjednici Upravnog odbora NIU »Hrvatska riječ«, koja je održana 5. siječnja u Subotici, verificirani su mandati novoimenovanih članova: Slavena Bačića, Tomislava Žigmanova, Ivana Gregurića, Vesne Prćić, vlč. Josipa Pekanovića i Josipa Stantića. Novoimenovani članovi su izabrani u Upravni odbor na 17. redovitoj sjednici Hrvatskog nacionalnog vijeća održanoj 15. prosinca prošle godine. Nakon verificiranja mandata, na prijedlog Slavena Bačića, za predsjednicu Upravnog odbora NIU »Hrvatska riječ« jednoglasno je izabrana Vesna Prćić. 
»Na posljednjoj sjednici Hrvatskog nacionalnog vijeća izabrani su novi članovi Upravnog odbora Novinsko-izdavačke ustanove ‘Hrvatska riječ’. O tome su obaviješteni i direktor ove ustanove Zvonimir Perušić i svi razriješeni i novoizabrani članovi Upravnog odbora. Uputio sam direktoru Perušiću zahtjev da zakaže sjednicu Upravnog odbora radi konstituiranja, ali odgovor nije stigao blagovremeno, te sam zbog osiguravanja legalnosti rada i daljnjeg funkcioniranja ustanove ‘Hrvatska riječ’ sazvao ovu sjednicu«, rekao je predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Branko Horvat, koji je nakon izbora Vesne Prćić za predsjednicu Upravnog odbora napustio rad sjednice.
U daljnjem tijeku sjednice konstatirana je ostavka direktora NIU »Hrvatska riječ« Zvonimira Perušića, koju je podnio 3. siječnja, a kako će ova ostavka biti razmatrana na sljedećoj sjednici HNV-a, jednoglasno je usvojena odluka da se Vijeću predloži izbor odgovorne urednice tjednika »Hrvatska riječ« Jasminke Dulić za vršiteljicu dužnosti direktora ove ustanove, do izbora novog direktora po raspisivanju natječaja.
Na sjednici je trebalo biti razmotreno i poslovanje NIU »Hrvatska riječ«, ali kako novom Upravnom odboru nisu dostavljeni potrebni dokumenti za analizu, donijet je zaključak da se potrebni podaci trebaju osigurati do sljedeće sjednice ovog tijela.
Osim novoizabranih članova Upravnog odbora, na sjednici je bio nazočan i član ovog tijela iz same ustanove NIU »Hrvatska riječ« Zvonko Sarić, kao i član Izvršnog odbora HNV-a Mato Groznica, resorno zadužen za oblast informiranja, koji je istaknuo da NIU »Hrvatska riječ« treba biti faktor integracije hrvatske zajednice, a ne dezintegracije, i da se treba očuvati neovisnost ove ustanove.
H. R.  
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika