Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Zlatna misa mr. Antuna Kolarevića

ZEMUN - Na blagdan Blažene Djevice Marije Pomoćnice – Zemunske Gospe, 24. svibnja 2004. godine, u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zemunu, uz koncelebraciju devet svećenika i okupljenih dvjestotinjak vjernika, mr. Antun Kolarević prikazao je Bogu svoju zlatnu misu. Zemunski župnik i dekan obilježio je 50. obljetnicu svoga svećeništva uz geslo: »Gospodine, ti imaš riječi života vječnoga!« (Iv 6,68).
Na početku misnog slavlja jubilarca su pozdravili prigodnim recitacijama i govorom župljani župa Zemun, Novi Beograd, Surčin, Novi Banovci i Golubinci, a potom su doneseni simbolički darovi koji su označili 50 godina Kolarevićevog svećeništva: misal, obrednik, kalež i ciborij, štola, svijeća i cvjetni aranžman od 50 ruža. U svom govoru preč. Kolarević se osobito zahvalio Bogu koji mu je udijelio milost da može biti svećenik i dočekati ovaj jubilej, a također je uputio čestitku svim svećenicima Đakovačko-srijemske biskupije, koji ove godine proslavljaju zlatni ili srebrni jubilej misništva. Sve je prisutne osobito dirnuo govor bošnjačkog župnika vlč. Vlade Mikruta, koji je bio ministrant u župi Osijek 1, dok je tamo preč. Kolarević bio kapelanom. Na njegov poticaj se vlč. Mikrut odvažio poći u sjemenište, a 1990. godine na njegovoj 25. obljetnici misništva propovijedao je isti taj svećenik Antun Kolarević, koji danas slavi 50. obljetnicu.
Po svršetku misnog slavlja, golubinački tamburaši su odsvirali nekoliko crkvenih pjesama, a druženje se nastavilo u crkvenom dvorištu uz nastup golubinačkog folklora, te prigodni domjenak za sve prisutne.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika