Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti


VIJESTI
Dnevni boravak za
hendikepiranu djecu
 
U subotičkom Domu za djecu »Kolevka« uskoro će se otvoriti poseban Odjel za dnevni boravak namijenjen za zbrinjavanje hendikepirane djece od dvije do 18 godina. Inovacijski fond pri republičkom Ministarstvu za socijalna pitanja, s kojim je »Kolevka« danas potpisala ugovor, za realizaciju ovog projekta osigurao je oko 2.600.000 dinara. Odjel dnevnog boravka biće smješten na oko 200 četvornih metara u zgradi »Kolevke«, a imat će i poseban kabinet za fizikalnu terapiju. Dnevno će tu od 7 do 15 časova moći boraviti tridesetak mališana.
 Poskupio
»Fidelinkin« kruh
 
Subotički proizvođač kruha i peciva »Fidelinka« povećala je cijenu svog kruha za deset posto. Od prije neki dan kruh od 700 grama, tzv. bački bijeli i polubijeli košta 22 dinara, dok je cijena polubijelog tzv. »narodnog« i dalje 13 dinara. Kruh je poskupio na prijedlog Unije pekara, što je Republička vlada prihvatila.


U Subotici otvoren
Savjetodavni centar u obrazovanju odraslih
 
Na subotičkom Otvorenom sveučilištu počeo je s radom Savjetodavni centar u obrazovanju odraslih. Riječ je o prvoj ustanovi ove vrste u Srbiji, osnovanoj u suradnji s Društvom za obrazovanje odraslih iz Beograda, Pokrajinskim tajništvom za obrazovanje te Andragoškim centrom Slovenije. Centar će pružati pomoć odraslima pri donošenju odluke o učenju, za vrijeme učenja, kao i nakon završetka obrazovnog programa. Usluge su besplatne, uz garantiranu povjerljivost podataka.

 Više od pet tisuća viza
preko agencija

 U konzulatu Republike Mađarske u Subotici ne mogu vizirati više od 500 pasoša dnevno, pa se pasoši onih koji traže vizu za ovu susjednu zemlju koji pristižu preko turističkih agencija iz 12 gradova Vojvodine obrađuju najčešće tijekom vikenda. Iz konzulata zato apeliraju na građane kojima viza nije hitno potrebna da odlože zahtjeve za početak naredne godine. U proteklih četrdesetak dana samo posredstvom turističke agencije NT – travel izdano je više od 5.000 mađarskih viza.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika