Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

VIJESTI

Izbori za MO DSHV
u Aleksandrovu

Članovi i simpatizeri DSHV-a se pozivaju da 5. prosinca (petak) u 18 sati, u prostorijama MZ Aleksandrovo, dođu na skup na kojem će ova mjesna organizacija birati predsjednika, zamjenika, rizničara i tajnika kao i svoje kandidate za Predsjedništvo i Vijeće DSHV-a.

Rekonstruirana
ambulanta

U srijedu, 26. studenoga svečano je puštena u rad rekonstruirana ambulanta ogranka br. 4 Zdravstvenog centra koja se nalazi na Karađorđevom putu. Ambulanta je rekonstruirana sredstvima Skupštine općine i američke fondacije ADF, a ukupna vrijednost radova je oko 3 milijuna dinara.

Novinarska večera

U ponedjeljak, 24. studenog, u restoranu »Dukat«, u prostorijama Bunjevačko kola velečasni Josip Temunović organizirao je večeru za »sedmu silu« koja je pratila znanstveno-kulturni simpozij Dani biskupa Budanovića – novinare »Zvonika«, Radio Subotice-Uredništva na hrvatskom, ekipu TV Divana i novinare »Hrvatske riječi«. U ugodnoj i opuštenoj atmosferi novinari su se upustili u zanimljiv i neobvezan razgovor, a uz bogatu trpezu na kojoj se našla tradicionalna domaća krumpirača, dok je šećer na kraju došao u vidu izvrsne torte kojom su se gosti zasladili. Postignut je načelni dogovor da ovaj susret bude tradicionalan, i da se svake godine održava u spomenutom terminu.

Mikulaš u
»Bunjevačkom kolu«

U prostorijama HKC »Bunjevačko kolo« u Subotici, 6. prosinca će se s početkom u 17 sati organizirati doček Mikulaša. Na ovu manifestaciju tradicionalno dolaze najmlađi (do 10 godina) koji dobivaju prigodne darove uz kraći kulturno-umjetnički program.

Prvo vjenčanje na
hrvatskom jeziku

Po prvi puta u novijoj povijesti Subotice, ceremonija jednog vjenčanja održana je na hrvatskom jeziku. U subotu 22. studenoga u Velikoj vijećnici Gradske kuće održano je vjenčanje Maje Romić i Slavena Dulića, a cijeli tijek vjenčanja matičar Marko Šimić vodio je na hrvatskom jeziku, koji je u službenoj uporabi u općini i Pokrajini.
T. Š.

Novi TV divani

TV divani emitiraju se u nedjelju 30. studenoga na drugom programu Televizije Novi Sad s početkom u 18.30.
    Iz sadržaja emisije: izbori za Hrvatski sabor, pripreme hrvatskih stranaka u Vojvodini za parlamentarne izbore u Srbiji, Godišnji koncert HKPD »Tomislav« iz Golubinaca, gostovanje Dramskog odjela HKUD »Vladimir Nazor« iz Sombora u Pečuhu, gostovanje potpredsjednika Skupštine grada Zagreba Vladimira Velnića u Subotici, donacija Uredništvu na hrvatskom jeziku Radio Subotice, te nekoliko kulturnih događanja: izložba u povodu obilježavanja obljetnice smrti dr. Vinka Perčića, samostalna izložba pokojne Cecilije Milanković, samostalna izložba Lajče Vojnić Zelića, susret s pjesnikom Enesom Kiševićem iz Zagreba.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika